KIZILAY SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE DE

KIZILAY SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE DE

ÖNDERLİK EDİYOR

Türk Kızılay´ı Talas Şube Başkanlığı olarak huzurevinde kalanların yaşantılarını daha renkli hale getirmek, down sendromlu çocukların yaşama bakış açışlarını geliştirmek ve kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak ülke yönetimini ve yönetim anlayışını paylaşmak amacıyla ?Unutulmaz Günler´ isimli gençlik projesi hayata geçirildi.  

  Avrupa birliği tarafından desteklenen Erasmus Projesi kapsamında Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Estonya ve Ukrayna´dan gelen 35 öğrenci ile birlikte düzenlenen gençlik projesinde,  ülkeyi kültürel ve eğitim yönüyle tanıtmak, huzurevinde kalanların yaşantılarını daha renkli ve yalnızlıklarını bir nebze de olsa gidermek, down sendromlu çocukların yaşama bakış açışlarını geliştirmek, toplumla kaynaştırmak ve barış içerisinde yaşatmak, toplumun duyarlılığını bu yönde artırmak, işitme engellilerin hayattaki sorunlarını bir başkalarına anlatabilmelerinde aracı olmak ve kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak ülke yönetimini ve yönetim anlayışını paylaşmak amaçlanıyor. Proje Sorumlusu ve Kızılay Talas Şube Başkanı Ünal Yüksel, ?Türk Kızılay´ı Talas Şubesi olarak ?Yaygın Eğitimde Unutulmaz Günler´ adlı Avrupa Birliği projesi kapsamında etkinliğimiz yaklaşık bir haftadır devam etmektedir. Bugünkü programımız da down sendromlu çocuklarının eğitimi ile ilgili yapılan faaliyetlerimiz var? diye konuştu.

  Proje Koordinatörü Alaattin Türkmen proje hakkında bilgiler vererek, ?Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus Projesi kapsamında 35 öğrencimiz var. Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Estonya´dan geldiler. Bu kapsamda dört farklı hedef kitle ile çalışma yapıyoruz. Down sendromlu çocukların eğitimleri için yaratıcı boyama taktikleri geliştiriyoruz. Yeni eğitim modelleri üzerinde çalışmalarımız var. Bizim için güzel bir deneyim oldu? ifadelerini kullandı. Down sendromlu 27 yaşındaki İbrahim Kansu ise, bu faaliyetin güzel olduğunu ve devam etmek istediğini dile getirdi. DownCafe İşletme Sahibi Zeynep Ayan da down sendromlu gençler için faydalı bir proje olduğunu dile getirerek, ?Bundan bir ay öncesinde projeye davet edildik. Bugün de projeye katıldık. Gerçekten down sendromlu gençlerimiz için faydalı olan her şeyi biz de sonuna kadar katılmaya dikkat ediyoruz? dedi.

  Ukrayna´dan gelen İrina ise proje ile Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu kaydederek, ?Bir Erasmus kapsamında Ukrayna´dan geliyorum. Ziyaretimiz kapsamında pek çok noktayı ziyaret edip Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buldum. Bu aktiviteyle de yeni teknikleri çok rahat bir şekilde öğrendiğimi düşünüyorum? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor