KIZLARIN HAYALLERİNE GÜNEŞ DOĞACAK

KIZLARIN HAYALLERİNE GÜNEŞ DOĞACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2012 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yapılan 3 bin başvuru sonrasında desteklenmesi kararı alınan 115 proje arasında bulunan Kayseri’deki tek proje olan “Kızların hayallerine Güneş Doğuyor Proje&

Açılışa Kaymakam Enver Ünlü, Garnizon Komutanı Per.Yzb. Kamil Karameşe, Belediye Başkanı Recep Özkan, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Ütgm Erdoğan Mutlu, ERÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Kenan Akcan, Milli Eğitim Müdürü Bekir Karabulut, Gıda Tarım İlçe Müdürü Murat Hodul, Sağlık Gurup Başkanı Dr. İlknur Deniz Öztürk ve diğer protokol üyeleri ile Kız Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.
Sultan Sazlığı Birlik Müdürü Ali Orhan tarafından tanıtımı yapılan Proje kapsamında, Erken Yaşta Evlilik Sorunu, Anne-Kız Eğitimi, Kişisel Bakım Eğitimi, Akran Zorbalığı Eğitimi, Fotoğraf Eğitimi, Müzik Eğitimi, Halk Oyunları Eğitimi, Tiyatro Eğitimi, Kayak ve Snow board Eğitimi ile Üniversite, Kültür Merkezi, Müze, AVM, Tarihi Yerler, Kadın Sığınma Evi, Huzurevi, Hastane ve KASKİ Basketbol Takımı Ziyaretleri yanı sıra Çanakkale Gezisi gerçekleştirileceği açıklandı.
Develi Belediyesi, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Develi Ayşe Yahya Fatma Kocatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi ortaklığı ile oluşturulan projenin bütçesi 88 bin 175 TL oluyor.
Proje tanıtımında konuşan Belediye Başkanı Recep Özkan, “Dünya hızla değişmekte ve günümüz gençliği önceki neslin yaşadığı dünyadan çok farklı bir dünyada yaşamaktadır. İletişim teknolojisindeki baş döndürücü gelişme, sivil toplum ve siyasal katılım alanlarındaki hızlı dönüşüm, gençleri tüm dünya ülkeleri için en değerli servet haline getirmiştir. Nüfusumuzun yüksek bir oranının gençlerden oluşması ülkemizin önemli bir avantajıdır. Gençlerin hedefleri, idealleri, hayalleri ve enerjileri ülkemizin bitmez tükenmez bir kaynağıdır” dedi.
Özkan, “Bir ulusun kalkınması ve gelişimi, ülke gençlerinin ekonomik ve sosyal yaşama etkin bir şekilde katılımına, iyi eğitim imkânlarına sahip olmalarına bağlıdır. Gençlerimiz ancak kendi hayatlarını yürütecek kaynaklara ve fırsatlara sahip olurlarsa bağımsız karar alabilir ve topluma katkıda bulunabilirler” diye konuştu.
Özkan, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Develi Belediyesi ve Başkanlığını yürüttüğüm Sultan Sazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeleri Birliği olarak, Avrupa Birliği ve diğer destek programları kapsamında 2006 yılından bu zamana kadara ki süreçte 2.5 milyon TL’ye yakın hibe ile 8 proje yürüttük ve 600’e yakın gencin ve kadının istihdam edilebilirliklerinin artırılması adına eğitim görmelerini sağlamış bulunmaktayız.
Proje hazırlama, yürütme ve sonuçlandırma konusunda Kayseri’de Develi Belediyesi ve Sultan Sazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeleri Birliği olarak güçlü bir izlenim bırakmış durumdayız. İlçe olarak Kayseri’de ve bölgemizde Kayseri Büyükşehir Belediyesinden sonra en fazla hibe desteği alan kurum durumundayız. İnşallah bundan sonra da yine hibelerden destek alınması ve hibelerle İlçemize katma değer kazandırma adına proje konusundaki tecrübelerimizle çalışmalarımız devam edecektir “ dedi.
Proje ortağı Develi Ayşe-Yahya-Fatma Kocatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Müfit Türkmenoğlu ise, “Bilgisayar, çocuk gelişimi, el sanatları, giyim ve yiyecek içecek hizmetleri teknolojileri bölümlerinde 1975 yılından beri eğitim öğretim veren bir eğitim yuvası olup Öğrencilerimizden belde ve köylerden gelenlerin sayısı çokluğu yanı sıra parçalanmış ailelerden gelen öğrencilerinin de bulunduğunu belirterek bu öğrencilerimiz diğer öğrencilerle kaynaşmakta ve topluma adapte olmakta zorlanmaktadır” dedi.
Türkmenoğlu ayrıca, “Bu etki nedeniyle derslerde ve sosyal yaşamda başarılı olamamaktadırlar okul saatleri içerisinde sınırlı imkanlar ile vakit geçirmekte ve okulun bitmesi ile evlerine gitmektedirler. Gittikleri ortamlarda da kendilerini geliştirecek bir uygulama olmadığı için kültür, sanat ve spor alanında meşgul olabilecek bir zemin bulamamaktadırlar.
Tüm bu düşüncelerle proje ortaklarımızla bir araya gelerek lisemizde okuyan kızlarımızın kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi, genç kızların potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlamayı, genç kızların karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.


7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye