KKKA´DA SKORLAMA SİSTEMİ

KKKA´DA SKORLAMA SİSTEMİ

Kayseri Şehir Hastanesi´nde kullanılan Trombosit Transfüzyonu Aferez cihazı ile kenenin ısırdığı 9 hasta sağlığına kavuştu.

Trombosit Transfüzyonu Aferez cihazı ve uygulama ile ilgili olarak bilgi veren Kayseri Şehir Hastanesi Hematoloji Bölümü Uz. Dr. Serdal Korkmaz, ?KKKA esasında kenelerle bulaşan viral bir hastalık. Her viral hastalıkta olduğu gibi biz de destek tedavisi uyguluyoruz? dedi.

Uz.Dr. Serdal Korkmaz, ?Bu zamana kadar 9 hastamız sağlığına kavuştu?

Uz. Dr. Korkmaz, ?Trombosit Transfüzyonu Aferez cihazı ile biz enfekte kişinin kanını cihaza alıp, plazma kısmını ayırıp, sonra sağlıklı donörün plazmasıyla birleştirerek yeniden hastaya geri veriyoruz. Bu şekilde uygulanan bir tedavi yöntemi. Bu yöntem ile 4 ve 7 seans arasında hastada tam yanıt veya tam şifa elde edebildiğimiz bir tedavi yöntemi? diyerek şunları söyledi:

?Bu zamana kadar 9 hastamız oldu. Bizim skorlama sistemimiz var. Bu uygulamayı orta ve ağır olan hastalara yapıyoruz. Her KKKA hastasına uygulanmıyor. Buna enfeksiyon hastalıkları uzmanı ile birlikte karar veriyoruz ve işleme başlıyoruz. Kliniği ağır ve gerekli müdahale zamanında yapılmazsa ölebilecek olan hastalar için uygulanan bir yöntemdir.

Ünitemizde toplam 4 cihaz var. Bunlar son model ve teknolojik aletler. Hem hastalar açısından hem uygulayıcı operatörler açısından güvenli. Hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadan çok rahat işlemlerimizi yapabildiğimiz bir tedavi yöntemi.?

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Uzmanı Doktor Zeynep Türe Yüce, ?KKKA hastalığı yaz aylarının gelmesi ile birlikte özellikle Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgelerinde sık gördüğümüz viral kanamalı ateş dediğimiz enfeksiyon hastalıklarından biri? diyerek şu bilgileri verdi:

?Bu viral bir etken ve bakteri değil. Burada hastalar bize ateş, karın ağrısı, yaygın kas eklem ağrısı ve kan değerlerinin düşmesi, kanama bulguları ile gelebiliyorlar. Özelikle endemik bölge dediğimiz bu hastalığın yaygın olduğu bölgede olan, kene temas öyküsü olan veya olmayıp hayvancılıkla uğraşan, kırsal bölgede yaşayan, piknik yapan, kasap olan vatandaşlarımız bu belirtilerle geliyorsa, laboratuvar ve klinik bulguları uyumluysa biz KKKA hastalığını kabul ediyoruz ve hastaneye kabul ediyoruz. Serdal hocamın da dediği gibi kendi evrelemeskorlama sistemimizi yapıyoruz ve ağır hastalarda destek tedavisinin yanı sıra yine Serdal hocam ile birlikte karar vererek Plazma Ferez uygulamasını yapıyoruz. Onun dışında hastaların klinik durumuna göre günde bir veya iki defa kan değerlerine bakarak gerekli destek tedavilerini yapıyoruz. Bugüne kadar hastalarımızı şifa ile taburcu ettik. Plazmaferez uygulaması sayesinde hastaların hastanede yatma süresi kısalıyor. Kan değerlerinin ve hastalık semptomlarının, şikayetlerinin normale gelme süresi daha da kısalıyor. Bu şekilde bir ekip halinde hastalarımızı takip ediyoruz. Hastalarımız acil servise başvurduktan taburcu oluncaya kadar,Acil klinik çalışanları, Hematoloji kliniği ve enfeksiyon hastalıkları klinik çalışanları tarafından özveri ile takip edilmektedir.?

KKKA Tedavisi Gören Hamdi Güçlüer, ?Bu cihaz olmasaydı ölecektim, bu cihaz sayesinde kurtuldum

Kayseri´nin Bünyan ilçesine bağlı Karakaya Mahallesinde, kene tarafından ısırılan ve keneyi eliyle bacağından çıkaran Hamdi Güçlüer, ?Bacağımda hafif bir kaşıntı oldu ve baktım ki kene var. Keneyi aldım attım ve 5 gün sonra rahatsızlandım. Aşırı bir titreme ile hastalık başladı, bulantı baş ağrısı, eklem yerleri ağrısı ve iştahsızlık şikâyetleri ile geldim. Aldığım tedaviden çok memnunum. Böyle bir cihazın Kayseri´de bulunmasından da memnunum. Benim başıma gelen başka vatandaşların da başına gelecek. Allah böyle imkanları devletimize verdi devletimiz de bizim için kullanıyor. Devletimize teşekkür ediyorum. Daha önceleri bilinçsiz bir şekilde insanlarımız ölüyordu. Belki cihaz olmasaydı ben de ölecektim. Bu cihaz sayesinde ben kurtuldum diğer vatandaşlarımız da kurtulacak emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı