KKMM TOPLANDI

KKMM TOPLANDI

BAŞKANLIK PARLAMENTO SEÇİMLERİ VE MESAJLARI KONUŞULDU

Kayseri Küçük Millet Meclisi Temmuz ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının bu ay ki konukları, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve CHP Eski İl Başkanı Ayhan Gülsoy oldu.

Kocasinan Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantının moderatörlüğünü Yasin Karakaya yaptı. Etkinlikte ilk olarak konuşan araştırmacı yazar Ayhan Gülsoy, seçim sonuçlarını değerlendirerek şöyle konuştu:

Seçim sonuçlarına baktığım zaman bütün parti liderleri kendini kazanmış gösteriyor. Peki kaybeden kim diye düşündüğümde demokrasi tarihi. Bugün yasama, yürütme, yetki arasında çok büyük fark olduğunu görüyoruz. 61 Anayasası bugüne kadarkilerin en özgürlükçü olanı temel hak ve hürriyetlere en çok sahip çıkan anayasa. 80 Anayasası halkı kıskıvrak kurallar çerçevesine alan anayasadır. Vicdan sorunu insanlar istediği, gönlü olduğu partiye vermedi. Zorla başka partiye oy verdi. Böyle olunca iradeler saptı, milli irade sonuca yansımadı. Sonuçlara baktığım zaman kaybeden de kaybettiğini söylemiyor.

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya´da parlementonun özgür olması gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanını halka seçtirdiğiniz bir yerde parlamenter sistemini devam ettirmezsiniz. Parlamentonun daha özgür olması lazım, daha bağımsız olması lazım. Bu seçim baskın seçim olduğu için bütün aday adayları, genel başkana nasıl listeye girerim hesabı yaptı. Biz adaylardan çok genel başkanlara bakıp oy verdik. 87 seçimlerinde olduğu gibi keşke teftihli sistem olsaydı. O zaman milletvekili parlamentosu daha bağımsız olur, kendisini listeye yazar halka değerlendirirdi. Milletin sağduyusuna inanıyorum. Türkiye´de iktidar sorunundan çok muhalefet sorunu var. İktidar partisi ensesinde, hemen yanında muhalefet partisi olmalıdır. Muhalefet kendisini yenileyemiyor düzenleyemiyor. Türkiye´de muhalefet sorunu olduğunu düşünüyorum.

Türkiye bazı batı ülkelerinde olduğu gibi sağda bir parti, solda bir parti, iki de milliyetçi bir parti olacak. Türkiye zamanla bu doğrultuda gidecektir.Bu açıdan baktığımızda yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye için ve parlamento için büyük sıkıntı olacağını düşünmüyorum. İktidar partisi 5 yıl sonra yerel seçimlerde hesap vermek kaydıyla kanun çıkarabilir. Milletvekili tespit esasi usulünün kanuna koydurulması lazım. Sayın Cumhurbaşkanı bana göre AK Parti açısından baktığım zaman doğru bir politika ortaya koydu. Kendisine göre rakip İnceyi gördü ve sürekli onu muhattap alan konuşmalar yaptı. Türkiye´nin ekonomik sıkıntıları var, ittifak zannettiğimiz sözde müttefiklerimizin de Türkiye üzerinde planları devam ediyor.

Program konuşmaların sonunda soru cevap şeklinde devam etti.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor