KKTC 3. CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU

KKTC 3. CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU

?ATALARIMIN KAYSERİLİ OLMASINDAN İFTİHAR DUYUYORUM?

Yeni Ufuklar Derneği´nin daveti üzerine ilimize gelen KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve kızı Resmiye Canaltay İlk olarak Vali Orhan Düzgün´ü makamında ziyaret ettiler? KKTC 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, burada yaptığı değerlendirmede ?Benim atalarım Kayseri´den gelmiştir bunu iftiharla söylüyorum? aslen Kayserili olduklarını hatırlattıktan sonra ilimizin hayırseverliğinin altını çizerek ?Keşke her tarafta böyle hayırseverler çıksa? diye konuştu.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, havayolu ile ilimize geldi. Erkilet Havalimanında apronda düzenlenen karşılama törenine, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya, İş adamı Erdoğan Doğan, İş adamı İbrahim Sungur katıldı.
Havaalanından doğruca Kayseri Valiliğine geçen Cumhurbaşkanı Eroğlu, burada Vali Orhan Düzgün ile bir araya geldi.
Valilik ziyaretindeki değerlendirmesinde atalarının Kayserili olmasından iftihar bahsettiğini aktaran Kuzey Kıbrıs 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, ?Kayseri´ye 4. gelişim ve her gelişimde valiliği ziyaret ediyorum. Sizinle de 2´nci defa görüşmek nasip olmuştur. Hem karşılayışınıza hem de ilginize teşekkür ederim. Benim köküm Kayseri´den, dedemin babası Hacı Hafız, Kayseri´den kardeşi ile Kıbrıs´a gelmiş ve oraya yerleşmiş, ben Hacı Hafız´ın torununun oğluyum. Ben sık sık söylüyorum, benim atalarım Kayseri´den gelmiştir bunu iftiharla söylüyorum ve tabi Kayseri´deki bu gelişmeleri de gördükçe iftihar ediyorum. 4 üniversitesi ve sanayisiyle muazzam bir gelişme kaydediyor. Önceki gelişlerimde Üniversiteyi ziyaret etmiştim, özellikle hayırsever insanların yapmış olduğu katkıları görmek beni son derece memnun etmiştir. Keşke her tarafta böyle hayırseverler çıksa diye düşünüyorum. Türkiye´de hayırsever insanlar çok bu da güzel bir zenginlik. Bugün Yeni Ufuklar Derneğindeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tekrar Kayseri ile buluşmamıza vesile olmuşlardır. Her şeyden önce Kayseri´de olmak güzel bir şey.? İfadesini kullandı?
Vali Orhan Düzgün ise Kayseri ile KKTC arasında manevi bağlar olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti? ?Kayseri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında güzel manevi bağlar var. Sizin tabi Kayseri kökenli olmanız, onun ötesinde Kıbrıs Harekâtı´nda Hava İndirme Tugayı biliyorsunuz Kayseri´den gelmişti. Bu güzel bağları biz ticaret ve turizmle geliştirmeyi hedefliyoruz. KKTC ve Türkiye arasında yaklaşık 15 milyon Dolar ticaret hacmimiz var. Bundan sonra bu rakamların daha da artması, hem ticarette hem de turizmde ilişkilerin daha da gelişmesini arzu ediyoruz. Tabi Kayseri´den özellikle yaz mevsiminde deniz turizmi amaçlı Kıbrıs´a gidenler oluyor Erciyes Kayak Merkezi Kış turizmi adına artık bir marka olmaya başladı. İnşallah, Kıbrıs´tan da artık bundan sonra kış mevsiminde Kayseri´ye ziyaretleri bekliyoruz. Kayseri´de güzel vakit geçirmenizi diliyorum.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da