KKTC 3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU

KKTC 3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU

DADALOĞLU DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Dadaloğlu derneğini ziyaret etti. Eroğlu, 40 yıllık siyasi geçmişi bulunduğunu bu süre zarfındada amacının Türkiye ile ilişkileri en yüksek seviyeye getirmek ve KKTC halkının bağımsızlık mücadelesine yardımcı olmaktı çalıştığını söyledi.
Ziyarette konuşan Dernek başkanı Bekir Arık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Eroğlu´nun Dadaloğlu´nun soyundan geldiğini belirterek Eroğlu´nun ömrünü Türklüğe adayan birisi olduğunu söyledi.
KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu´da Kıbrıs´ta yaşayıp ta Kıbrıs sorunu ile haşır neşir olmamak mümkün değil diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti. Kıbrıs davasına lise yıllarında girdim 40 yıllık siyasi geçmişim bulunmakta bu süre zarfında da amacım Türkiye ile ilişkileri en yüksek seviyeye getirmek, ikincisi KKTC halkının bağımsızlık mücadelesine yardımcı olmaktı dedi. Dünya bizim peşimizi bırakmıyor hala KKTC devletini hazmedemeyenler var. Türklerle Rumları bir çatı altında koymaya çalışıyorlar kimisi buna birleşik bir devlet diyor, kimisi buna federal bir cumhuriyet kurulsun diyor. ama Rumlar maalesef Kıbrıs cumhuriyetinden bizi dışladıktan sonra bütün cumhuriyete sahip olmaları hasebiyle bu arada biliyorsunuz Avrupa birliğine girdiler biliyorsunuz ve onun için görüşme masasına anlaşma ister gibi oturur zamana oynar, bilmem daha ne kadar zaman oynayacak? ama her müzakereni bir sonucunun alınması gerekir sonucu alınmayacaksa o müzakerelerden masadan kalkılır. Masadan kalktığımızda ne olacak? Masadan kalktığımızda ortada iki devlet olacak bir güneyde Rum devleti kuzeyde kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti devleti, bu müzakerelerde iki sonuç olabilir, ya bir anlaşmaya varılır benim 11 Şubat 2014 yılında imzalamış olduğum bir deklarasyonum vardı iki kurucu devletin kuracağı bir federasyon olur yada kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti varlığını sürdürür. Onun için güçlü bir Türkiye cumhuriyeti Hükümetine, Kıbrıs Türkünün haklı davasını ana vatanda savunan kardeşlerimize ihtiyacımız vardı.
HABER:SÜLEYMAN ERDOĞAN



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor