KLASİK ARAÇLAR TALAS´TA

KLASİK ARAÇLAR TALAS´TA

MERAKLILARIYLA BULUŞTU

Talas Belediyesi ve Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Klasik Araç Festivali birçok ilden gelen misafirlerin yoğun katılımıyla tamamlandı. Nostaljik araçlarla renkli görüntülere sahne olan festivalin geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.
Mehter gösterisi ve Ersin Çimen´in türküleriyle eşlik ettiği programa, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost, AK Parti İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları, Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Kemal Nakipoğlu, klasik araç sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
100´e yakın nostaljik aracın bulunduğu organizasyonun geleneksel hale geleceğini ifade eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ?Ülkemiz 15 Temmuz´da zor bir dönemden geçti. Rabbim birliğimizi beraberliğimiz bozmasın. Allah ülkemizin önüne herhangi bir bariyer koymak isteyen bütün şer odaklarına mağlubiyet nasip etsin. Bizler belediyeler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu tür etkinlikler birliğimizin beraberliğimizin pekişmesini sağlıyor. Harman Mahallesinde şirin bir ofisi dernek için vakıflardan kiraladık. Mekanın restorasyonu da tamamlandı. İç tefrişatı da tamamladıktan sonra açılışını hep birlikte yapacağız. Bu etkinlik geleneksel olarak düzenlenecek bir organizasyon haline gelecek. Burada 1950´li, 1960´lı yıllardan araçlarımız var. 10 farklı ilden katılımcımız oldu. Bu projeye destek veren Erciyes Otomobilciler Derneğine ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.? dedi.
Talas´ta sosyal kültürel işlere oldukça önem verildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mustafa Başkanımız adeta bir Talas aşığı. Bizim de Talas´a her hafta yolumuz düşüyor. Birlikte çalışmalarımız oluyor. Rabbim birliğimizi bozmasın. Başkanımızın gayretli çalışmalarını biliyoruz. Hemen bir yerde ufak bir alan varsa yeşil alan yapıyor, cami ve okul yapıyor. Talas nüfus artış hızı en çok olan ilçe. Gelişiyor ve hızla büyüyor. Başkanımızın yaptığı sosyal tesisler de buranın sosyal mekân açığını kapatıyor. Sosyal-kültürel faaliyetlere de Başkanımız oldukça değer veriyor.? diye konuştu.
Talas Belediyesine ve Erciyes Klasik Otomobilciler Derneğine bu güzel etkinliği yaptıkları için teşekkür eden AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, bu tür organizasyonların Kayseri´nin tanıtımı için önemli çalışmalar olduğunu belirtti.
Amaçlarının sıkıntılı günlerden geçen insanları mutlu etmek olduğunu söyleyen Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Kemal Nakipoğlu, ?Dernek olduktan hemen sonra, Talas Belediyemiz ile irtibata geçtik ve bize bir yer verdiler. Talas şehrimizin en eski yerleşim merkezi. Bizim araçlarımızda çok eski. İkisini bir arada bulunduralım istedik. Sağolsun Mustafa Başkanımız bu konuda büyük hassasiyet gösterip bize yol gösterip kucak açtı. Bugün açık alanda çok renkli görüntüler ortaya çıktı. Klasik araç festivalimize şehir dışından katılan arkadaşlarımız var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu bir dayanışmadır. 15 Temmuz´dan sonra sıkıntılı günler yaşadık. Bu festival biraz olsun sizleri eğlendirdiyse ne mutlu bize.? dedi.
Konuşmaların ardından şenlik alanına geçilerek katılımcılara aşure, patlamış mısır, pamuk şeker ve sucuk ekmek ikramında bulunuldu. Klasik araç meraklısı vatandaşlar ise nostaljik araçları yakından inceleyip bol bol fotoğraf çekindi. Programın ikinci günü ise klasik araçlarla tarihi Talas´ta nostaljik bir tur atıldı.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü