KLASİK OTOMOBİL FESTİVALİNİN

KLASİK OTOMOBİL FESTİVALİNİN

2´NCİ GÜNÜ COŞKUYLA TAMAMLANDI .

Talas Belediyesi ve Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği (EKOD) ile birlikte düzenlenen Klasik Otomobil Festivali ikinci gününde Kayseri turu, Rock müziği sanatçısı Koray Haklı´nın konseri ve çeşitli renkli etkinliklerle sona erdi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı´nın da katıldığı festivalde Kayserililer alanda sergilenen klasik otomobilleri gezerek bol bol fotoğraf çektirip gönüllerince eğlendiler.

Festival alanına gelerek klasik otomobil sergisini gezen Vali Süleyman Kamçı, ?Şehrin sıkıcı ortamından zaman zaman uzaklaşmak istiyoruz. Bu kapsamda çeşitli sanatsal, kültürel, sosyal faaliyetler belediyemiz tarafından yapılıyor. Bu tarz etkinlikler ilimizin tanıtımına ve duyurulmasına katkı sağlayacaktır. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi teşekkür ederim.? diye ifade etti.

Festivalde çok renkli görüntülerin yaşandığını her gruptan insanın etkinliğe katıldığını söyleyen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ?Bu ülkenin renklerini biz Talas´ta çok daha net görüyoruz. Ama klasik otomobilcilerde de aynı renkler var. Her görüşten, her inançtan insan bu festivalde. Bu ülkenin ne kadar renkli ne kadar güzel olduğunun göstergesi. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Bu ülkenin önünü kesmek isteyenlere de izin vermesin. İnşallah bundan sonrada etkinliklerimiz devam edecek. Talas´ın en önemli özelliği sosyal ve kültürel açıdan en renkli ilçe olması. Bayramdan sonra da inşallah bu yıl ikincisini yapacağımız ?Salça Günleri´ni düzenleyeceğiz. Erciyes Otomobilciler Derneği´ne, İzmir´den, Ankara´dan, Adana´dan ve diğer illerden buraya katılan tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Emeğini esirgemeyen belediye personelime teşekkür ediyorum.? dedi.

Türkiye için çok zengin bir klasik otomobil portföyü olduğunu söyleyen Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği (EKOD) Başkanı Kemal Nakipoğlu,  ?Kayserimiz aslında sosyal ve kültürel hayata önem vermiyormuş gibi gözükse de ben bir Kayserili olarak bunun tam tersini iddia ediyorum. Son derece sosyal, birbirine sevgi ve saygıyla bağlı Türkiye´ye yön verecek bir il olacağına inanıyorum. Talas Belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizi uzun süredir destekliyorlar. Türkiye için çok zengin bir klasik otomobil portföyümüz var. Bu araçlarımız neslinin son türüdür. Korumalıdır, korunmalıdır.? diye konuştu. 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü