KOBİLERİN VERİMLİLİĞİNİN ARTIRILMASI İÇİN

KOBİLERİN VERİMLİLİĞİNİN ARTIRILMASI İÇİN

PROTOKOL İMZALANDI?

Erciyes Üniversitesi´nin de proje ortakları arasında yer aldığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü´nün ?KOBİ´lerin Verimliliğinin Artırılması Projesi Tanıtım Toplantısı ve Protokol İmza Töreni? gerçekleştirildi.
Protokol imza törenine proje ortağı olan kurumların temsilcileri; Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Sanayi Odası Başkan Vekili Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı katılırken ayrıca şehir protokolünden birçok davetli katıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın altı ilde ve altı sektörde gerçekleştirdiği proje kapsamında, imalatçı KOBİ´lerin büyüme motivasyonlarını ve üretim kapasitelerini artırma, ölçek ekonomilerden daha fazla yararlanarak rekabet güçlerini geliştirme yönünde teşvik edici ve destekleyici bir verimlilik politikasının ve bu politikanın uygulama aracı olarak programların geliştirilmesi amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından ?KOBİ´lerin Verimliliğinin Artırılması? adlı kamu yatırım projesi başlatıldı.
Projenin bileşenlerinden biri olan ?KOBİ´lerin Verimlilik Sorunlarının Belirlenmesi ve Çözüm Önerilerinin Geliştirilmesi? adlı araştırma kapsamında farklı illerde ve sektörlerde verimlilik sorunlarının belirlenmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünün belirtildiği toplantıda, Kayseri ilinde yapılacak olan proje kapsamında Elektrikli Teçhizat İmalatı yapan Kayseri firmalarının verimlilik sorunlarının çözüme kavuşturulması hedeflendiği belirtildi.
Bu kapsamda belirlenen illerde gerçekleştirilecek çalışmalardan birinin de sektör temsilcileri ile proje paydaşlarının bir araya gelerek konuyu değerlendirecekleri çalıştayların olacağı ve proje kapsamındaki illerde ayrıca anket çalışmaları, odak grup toplantıları, uzman görüşmeleri ve pilot uygulamalarında gerçekleştirileceği belirtildi. Projenin ortağı olan Erciyes Üniversitesi ise üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde KOBİ´lerin verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalara bilimsel destek verecek.
Proje hakkında detaylı bilgilerin verilmesinin ardından protokol imza törenine geçildi. Proje ortağı olan kurum temsilcilerinin imzalarının alınması ile tören son buldu.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları