KOBİLER´LE GÜÇLÜ VE GÜVENLİ YARINLARA

KOBİLER´LE GÜÇLÜ VE GÜVENLİ YARINLARA

?KAYSERİ TİCARETTE BİNLERCE YILLIK BİR HEYECANI BARINDIRIYOR?

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri´de gerçekleştirilen ve Habertürk TV Bakış programında da canlı olarak yayınlanan ?KOBİ´lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara? buluşmasına katıldı.
Allianz Türkiye koordinasyonunda, Hazine Müsteşarlığının desteğiyle yürütülen ve birçok ilde yapılacak "KOBİ´lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara" Kayseri buluşmasına, Vali Düzgün´ün yanı sıra, şirketin Türkiye CEO´su Aylin Somersan Coqui, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve sektör temsilcileri katıldı.
Vali Düzgün, Kadir Has Kültür ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen buluşmada Kayseri hakkında önemli bilgiler vererek, Kayseri´nin ticari kodlarının yer aldığı Kültepe tabletlerini canlı yayında tanıttı.
Vali Düzgün, Kayseri´nin hem coğrafi olarak, hem de ticaret ve sanayi sektörüyle Türkiye´nin ve Anadolu´nun merkezinde olduğunu hatırlatarak, Kayseri denince akla gelen ilk şeyin sanayi ve ticaret olduğunu söyledi.
Sanayi ve ticaret içerisinde KOBİ´lerin çok önemli bir paya sahip olduğunu belirten Vali Düzgün, sanayinin bel kemiğini KOBİ´lerin oluşturduğunu ve işletmelerin yüzde 99´unun KOBİ´ler tarafından oluştuğunu ifade etti.
Üretimin, istihdamın merkezi konumunda olan KOBİ´lerin ihracattaki paylarının artırılarak ülke ve kent sanayisinde önemli rol almasının hedefleri arasında olduğunu dile getiren Vali Düzgün, Kayseri´nin ihracat rakamlarına ilişkin şu bilgileri verdi:
? 2015 yılı ihracatımız 1,7 milyar dolar, Türkiye´nin 2023 ihracat hedefi 500 milyar dolar, biz de Kayseri olarak en azından 5 milyar dolarlık bir hedefi arzuluyoruz. Mümkün olursa da bunun üzerine çıkmak en büyük arzularımızdan birisi. Başta mobilya, elektrikli ev aletleri, çelik ve tekstil dallarında olmak üzere Kayseri´nin ürün çeşitliliği bakımından yaklaşık 7-8 ana dalda ihracata yönelik ürünleri bulunmaktadır. Ürün çeşitliliğinin arttırılması ve ihracat yapılan ülkelerin sayısının arttırılması son derece önemli. Aslında Kayseri´de 100´den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriliyor. Ülke çeşitliliği bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Ancak ihracata yönelik rekabet edebileceğimiz yeni ürünlerle bu çeşitliliğin arttırılmasını hedefliyoruz.?
?KAYSERİ TİCARETTE BİNLERCE YILLIK BİR HEYECANI BARINDIRIYOR?
Vali Düzgün, Kayseri´nin ticari geçmişinin 4-5 bin yıl öncesine dayandığının altını çizerek, Kaniş- Karum Ören Yeri kazı çalışmalarında çıkarılan Kültepe tabletlerinden ?Bir şirketin sermayesinin oluşturulması ve ortakların anlaşması? konulu tablet hakkında da canlı yayında bilgiler verdi.
Vali Düzgün, Kaniş- Karum kazı çalışmalarında bugüne kadar 25 bine yakın tabletin çıkarıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:
?Kayseri´de ticaretin kökeni günümüzden 4-5 bin yıl öncesine dayanıyor. Asur krallığı döneminde Kaniş-Karum olarak isimlendirilen ören yerinde yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sonucu bugüne kadar 25 bin tablet ortaya çıkarıldı. Bu tabletler 2015 yılı içinde UNESCO tarafından Dünya Belleği Mirası Listesi´ne alındı. Bu gördüğünüz çivi yazısı ile Asurca yazılmış toprak tabletlerden bir örnek. Bir ticari şirketin sözleşmesi ve ortaklarının kimlerden oluştuğunu ifade eden bu tabletin üzerindeki metni İngilizce ve Türkçe ´ye de tercüme ettirdik, replikalarını yaptırdık. Kayseri gerçekten ticaret denilince binlerce yıllık geçmişe dayanan bir heyecanı da barındırıyor. Onun için belki KOBİ´lerin kökeni Kayseri´de diyebiliriz. Tabletlerin asılları Kayseri Arkeoloji Müzemizde sergileniyor. Yeni Arkeoloji Müzemizde bu yılın ikinci yarısında inşallah Kayseri Kalesi içerisinde yeni binasında, yeni teşhir salonlarında hizmete girmiş olacak.?
Allianz CEO´su Aylin Somersan Coqui ise, ?KOBİ´lerle güçlü yarınlara´ sloganı açısından doğru ilde olduklarını düşündüklerini ifade ederek, Türkiye´de KOBİ´lere ilişkin bilgiler verdi.
Kayseri´nin sigorta karnesinin konuşulduğu, üniversite öğrencileriyle kariyer buluşmalarının gerçekleştirildiği ve KOBİ´lere risk eğitiminin verildiği buluşmada düzenlenen panelin moderatörlüğünü Noyan Doğan yaparken, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile sigorta şirketi grubunun genel müdürleri Arif Aytekin ve Taylan Türkölmez konuşmacı olarak yer aldı.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da