KOCA SİNAN

KOCA SİNAN

BABA OCAĞI´NDA ANILDI

Kayseri Valiliği öncülüğünde geleneksel hale getirilerek  her  yıl tekrarlanan ?Mimar Sinan´ anma  etkinliklerinin  bir yenisi  daha  gerçekleştirildi? Ölümünün 430. Yıldönümünde  tertiplenen  etkinlikler ile baba ocağı olan ve 22 yaşına kadar yaşadığı rivayet edilen Ağırnas Mahallesi´nde   anılan Koca Sinan´ın eserlerinin ?Dünya Mirası´ listelerine  girdiği  vurgulandı?

Mimar Sinan´ın ölümünün 430. yıldönümü dolayısıyla 22 yaşına kadar yaşadığı Ağırnas Mahallesi´nde gerçekleştirilen  anma etkinliğine  Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, öğrenciler ve Ağırnas  Mahallesi  sakinleri  iştirak  etti?

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Burası bizim için ayrı bir önem arz eden ve hepimizin gurur kaynağı olan Mimarsinan´ımızın doğduğu, büyüdüğü ve yaşadığı yerlerdir. Erciyes´mizden ilhamını alarak bir bakıma eserlerine yansıtan önemli bir beldemizdir. 2014 yılında Melikgazi sınırları içerisine dahil edilir edilmez, muhtarımızla ve insanlarımızla birlikte dayanışma içerisinde ne yapılması gerekiyorsa beraber istişare ettik ve onların tamamını yapma konusunda da gayret gösterdik. Ağırnas´ımızın insanları bizleri her geldiğimizde kucaklıyor ve kendilerince makul olan taleplerini bizlere iletiyorlar. Bizlerde ´Zamanında verilmeyen hizmet, hizmet değildir´ anlayışı içerisinde hayata geçirme yolunda gayret gösteriyoruz" değerlendirmesinde  bulundu?                                      

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de  "Ölümünün üzerinden 430 yıl geçmesine rağmen halen unutulmayan ve önümüzdeki asırlar boyunca da unutulmayacak olan Mimar Sinan, kuşkusuz ki Kayseri´nin en büyük değerlerinden biridir. Tüm dünyanın saygı duyduğu ve tanıdığı böyle bir değerin bu topraklarda yetişmesinden dolayı gurur duyuyorum. Kayseri´yi anlatırken, ´Zenginlikler şehri, Kayseri´ diye anlatıyoruz. Bu zenginlikleri en başında da bu toprakların yetiştirdiği büyük değerler geliyor. gerek manevi mimarlarını gerekse yetiştirdiğimiz ilim adamları bu topraklarda doğup büyümüş ve gerek beldesine gerek şehrine gerekse ülkesine kıtaları aşan hizmetleri götürmüşlerdir" ifadelerini kullandı.                        

Vali Süleyman Kamçı ise konuşmasında   "Camilerden medreselere, hastanelerden kervansaraylara, köprülerden saraylara kadar birçok önemli eserde imzası olan Mimarsinan´ın yeteneği asırlardır mimarlar için ilham kaynağı olmuştur. Usta bir mimar ve mühendis olan Mimar Sinan´ın eserleri, aynı zamanda sanatseverlerinde ilgi odağında olmuş ve büyük hayranlık uyandırmıştır. 5 asır önce burada doğan ve 22 yaşına kadar da Ağırnas´ta yaşayan Mimar Sinan, bizler için ayrı bir onur ve gurur kaynağıdır" şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda  protokol  mensupları Mimar Sinan´ın doğduğu ve yaşadığı evi ziyaret edip  görevlilerden bilgi  aldılar?                                              



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da