KOCASİNAN´DA

KOCASİNAN´DA

AŞURE BEREKETİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Muharrem Ayı vesilesiyle önce öğrencilere sonra vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Kocasinan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen aşure dağıtımı Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin bahçesinde yapıldı. Düzenlenen aşure dağıtımı etkinliğine, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın yanı sıra, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran ile okulun öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.
Okul girişinde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, öğrencilerle tek tek sohbet ederek, onları kırmayıp selfie çekindi.
Kur´an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Şahin Güven´in duasının ardından konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, Muharrem Ayının, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, ?Hz. Nuh´un gemisindeki tufan sırasında, Müslümanlar gıda olarak ellerinde ne var ise, hepsini bir araya getirip bir kazan içerisinde pişirerek oluşturdukları bir üründür. Oradaki mesaj elimizdeki ne var ise hep beraber paylaşmamızdı. Bugünlere kadar gelen geleneğimizi ve adetimizi paylaşma duygusu içerisinde her zaman canlı tuttuk ve bu geleneğimizi yaşattık. Bu noktada aşure gününün bugünlere kadar ulaşmasından en önemli etken paylaşma duygumuzdur.? diye konuştu.
Eğitimin önemine değinerek, öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: ?Hepimiz eğitim sürecinden geçtik. Sizlerde eğitim sürecinden geçtikten sonra bu memleketin idarecileri, yöneticileri olacaksınız. Memlekete hizmet ederek, Kayseri´yi ve Türkiye´yi büyüteceksiniz. Teknik ve meslek lise olarak sanayide çalışarak, milli projeler üreteceksiniz. O yüzden okulda öğrendiklerinizin kıymetini bilin. Bugün burada öğrendikleriniz ?Yarının Türkiye´sinde sizlere çok ihtiyaç olacak. Sizler bunları kullanacaksınız. Bundan dolayı Öğretmenlerinizin öğrendiklerini iyi dinleyin?.
Öğrencilere hitaben ?Milli ve Manevi değerlere sahip çıkın? diyen Başkan Çolakbayrakdar, ?Bazı kötü niyetliler, sizlere farklı şeyler öğretip de zihinlerinizi, imanınızı karıştırmak isteyebilirler. Hiçbir şekilde bunlara müsaade etmeyin. Doğru şeyleri doğru kaynağından öğrenirseniz daha sonra sizin aklınızı karıştırmak isteyenlere hatta zihninizi ipotek altına almak isteyenlere fırsat vermemiş olursunuz. Bu doğrultuda doğru kaynaktan doğru bilgiyi almanız noktasında gerekli adımları atmanızı öneriyorum.? İfadesinde bulundu.
Başkan Çolakbayrakdar sözlerini, Vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller oluşmasını noktasında her zaman destek olacaklarını ifade ederek noktaladı.
Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ise, eğitim ve öğretime devamlı desteklerinden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a teşekkür etti.
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven de, İslam´ı kuralların hakim olduğu milli bir ?Pazar Ekonomisi´ nin gerekliliğine dikkat çekerek, ?Yeni bir alternatif ekonomiye, yeni pazara, yeni sanayiye ihtiyacımız var. Hem de biz milli olarak Müslümanların sahip olduğu alternatif pazar ekonomisi ihtiyacımız var. Peygamberimizin yolundan giderek alternatif ve milli sanayimizi kurmak durumundayız. Onun için teknik ve meslek lisesi öğrencilerimize çok ihtiyacımız var. Kıymetli gençler önce camimize, kardeşliğimize ve milli pazar ekonomisine sahip çıkalım. Yüce Mevlam bizleri Peygamberimizin yolundan giderek, ülkemize ve milletimize hizmet eden gençlerden eylesin? diyerek, cami ve müftülüklerde her turlu yardım yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a teşekkür etti.
Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran ise, Milli buluşların önemine değinerek, ?İslam coğrafyasında oynan oyunları sonlandırmak için bizlere önemli görevler düşüyor. Kendi tankımızı, kendi topumuzu, kendi uçağımızı ve kendi otomobilimizi üretme konusunda gençlere önemli sorumluluklar düşüyor. Bütün sanayimizle milli projeler üretmeliyiz. Ülkemizin kalkınmasını sağlamalıyız? diye konuştu.
Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Altundağ ise, okula desteklerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar´a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından öğrencilere kendi elleriyle aşure dağıtan Başkan Çolakbayrakdar, Öğrencilerin yoğun sevgi seliyle karşılaştı.
Ardından Başkan Çolakbayrakdar, Cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure ikram etti. Aşure ikramına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor