KOCASİNAN AKADEMİ

KOCASİNAN AKADEMİ

MİMARSİNAN SOSYAL TESİSLERİ TÖRENLE AÇILDI

BAKAN ÖZHASEKİ BÜYÜKERŞEN´NE 2002 ÖNCESİ YAŞANANLARI HATIRLATTI?

Kocasinan Belediyesince yaptırılan Mimarsinan Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazaryerinin açılışı  Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayserei Milletvekili  Mehmet Özhaseki´nin de iştirak ettiği törenle gerçekleştirildi?  Törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen  arasında gerçekleşen  twitter atışmasına damga vurdu?   Törende yaptığı açıklamalarla  atışmaya dahil olan Bakan Özhaseki  Bülent Ecevit döneminde kendi  imkanlarımızla  yapmak istediğimiz halede  bize raylı sistem yapma izni çıkmamıştı hatırlatmasında  bulundu?

Kocasinan Belediyesince  yaptırılan Mimarsinan Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazaryerinin açılışı  Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayserei Milletvekili  Mehmet Özhaseki´nin de iştirak ettiği törenle gerçekleştirildi?

Törenin açılış konuşmasını  gerçekleştiren  Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ilçe belediyesi olarak yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi?

Daha  sonra kürsüye  gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile yaptıkları twitter atışmasını katılımcılarla  paylaşarak "Edebimizce yanıt vermemiz gerekiyordu" dedi  ve  ekledi?"Ne demiş orada; ´Kayseri´de yapılacak şehir hastanesinin raylı sisteminin hattının yapımını devlet üstlenmiş. Biz bunu Eskişehir´de kendi imkanlarımızla yapıyoruz´ diyor. Mübarek adam; Kayseri´de şimdiye kadar 34 kilometrelik raylı sistem hattını ve 68 tane üzerindeki aracın, 90 küsur tane durağı kendi imkanlarımızla yaptık. Devletimizin tek kuruşu yok belediye hizmetlerinde. Tabi kamu hizmetlerinde hem Eskişehirimize hem Kayserimize hem de Türkiye´deki tüm vilayete devletimiz adaletli şekilde tüm hizmeti dağıtıyor. Ama belediye hizmetleri söz konusu olunca bir de böyle tweet atılınca bize de cevap hakkı doğuyor. Biz de cevap verdik, dedik ki; ´Eskişehir´den Başkan Yılmaz amcam bir tweet atarak Kayseri´de yapılacak bir yatırım için sitemde bulunmuş. Oysa bizler hükümetimizin her ilde yaptığı işlerle gurur duyuyoruz. Tıpkı Eskişehir´de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 12 ayrı köprülü kavşak gibi. Biz Kayseri´de neden 14 tane köprülü kavşağın tamamını belediyenin öz kaynakları olarak yaptık diye sitem etmiyoruz. Eskişehir´deki hızlı tren projesiyle Eskişehir´deki dostlarımızın Konya´ya, İstanbul´a, Ankara´ya güvenli ve hızlı yolculuk yaptıkları için övünüyoruz ama niye Kayseri´de hızlı tren hala yok diye sitem etmiyoruz´ dedim ve son noktayı koydum. Saygısızlık yapmadan, edebimizce; ´Bu örnekleri daha da çoğaltmak mümkün, ama mübarek gecede amcam yaşındaki Yılmaz başkanımın ellerini öpüyor, kandilini kutluyorum´ dedim. Bazı gerçeklerin bilinmesi gerekiyordu."

Açılış törenin  onur konuğu olan Bakan  Özhaseki ?de Başkan Çelik ve Büyükerşen´in twitter atışmalarına dahil olarak "Değerli başkanım Eskişehir´den dert yanıyor. Evet, Eskişehir´e DSP döneminde raylı sistem yapma izni verdiler Bülent Ecevit başkanlığında. Allah rahmet eylesin, biz hep rahmet okuruz. Olanı biteni de lanetlemeden güzel güzel anlatırız. Ölenlerin arkasından kötü bir şey söylemeyiz. Ben de cesaret alarak Ankara´ya gittim, dilekçe verdim. ´Eskişehir´e verdiğiniz gibi Kayseri´ye de vermeniz için izin istiyorum´ dedim. ´Hayır, nüfusunuz 1 milyondan aşağı olduğu için olmaz´ diye cevap geldi. ´Eskişehir´in nüfusu bizim yarımız kadar, onlara niye veriyorsunuz?´ diye sorduğumda, ´Sen karışma, ona veririz, sana vermeyiz´ dediler. Biz bunları hep yaşadık. Sonra bir ara hususi dilekçeye, ´Param var, pulum var. Sizden bir şey istemiyorum. Sadece yapmam için izin verin´ dedim. Yine ´yapamazsın´ dediler. Senelerce izin alamadık. Ne zaman ki AK Parti geldi, çok şükür ´yapabilirsin´ dediler ve yapmaya başladık. Sonra alt yapıyla, üst yapıyla uğraştık. Sonra aldığımız izinlerle devasa projeleri Kayseri´ye gerçekleştirdik. Aynı gelenek devam ediyor. Allah arkadaşlarımızdan razı olsun. Büyük bir gayret ve şevk içerisinde koşuyorlar ve sizlere hizmet ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sosyal tesis ve pazaryerinin açılışı gerçekleştirildi?  Bakan ÖZHASEKİ ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın himayesinde başlatılan ´Okuma Yazma Seferberliği´ ile Kocasinan Akademi Mimarsinan tesislerinde başlatılan kursta okuma yazma öğrenen 86 yaşındaki Ayşe Demirel´e de hediye takdim etti?



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı