KOCASİNAN AKADEMİ TİYATRO KULÜBÜ SEÇMELERİ BAŞLADI

KOCASİNAN AKADEMİ TİYATRO KULÜBÜ SEÇMELERİ BAŞLADI

Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan ?Kocasinan Akademi Tiyatro Kulübü´nün seçmeleri başladı. Seçmeler için 100´e yakın aday, Erciyes

Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan ?Kocasinan Akademi Tiyatro Kulübü´nün seçmeleri başladı. Seçmeler için 100´e yakın aday, Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarih Bölümü Okutmanı Ahmet Nedim Kilci ve Yönetmen Sami Ekici´ den oluşan jüri karşısında hünerlerini sergiledi.
Kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile Kayseri´nin sosyal hayatına zenginlik katan Kocasinan Belediyesi, yeni kurulan tiyatro kulübüyle genç yetenekleri tiyatro sahnesine kazandırıyor. Ayrıca tiyatro aracılığıyla milli ve manevi değere sahip nesillerin yetişmesini hedefleyen Kocasinan Belediyesi, bu kapsamda 7-20 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin tiyatro seçmelerinin ilkini Mevlana ve Kayabaşı Semt Konakları´nda gerçekleştirildi. Seçmelerde adaylar, doğaçlama, oyunculuk, ses ve beden kategorisinde jüri karşısında yeteneklerini sergiledi.
Renkli görüntülerin oluştuğu seçmelerde, jüri üyesi Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarih Bölümü Okutmanı Ahmet Nedim Kilci, Çanakkale´de iman gücüyle ve seferberlik ruhuyla Türk Milleti´nin destan yazdığını vurgulayarak, ?Çanakkale´yi, imanıyla, ruhuyla, vatan sevgisiyle ve milli şuurla vatanını bekleyen Mehmetçiğin kazandığı şanlı bir zaferdir. Bir Mehmetçik tertemiz anlından vurulup, mübarek vatan toprağına düştüğünde değil unutulduğunda ölür. Kahramanlarımızı rahmetle minnetle anmak hepimizin borcudur. Şehitlerimizi, gazilerimizi asla unutmayalım. Geleceğimiz sizlersiniz. İnşallah bu memlekete sadakatle hizmet edenlerden olursunuz.? diye konuştu.
Zaman zaman duygusal anların yaşandığı seçmelerde ter döken adaylar, jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda tiyatro kulübünde eğitim almaya başlayacak.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi