KOCASİNAN AKADEMİ´NİN KÜÇÜKLERİNDEN

KOCASİNAN AKADEMİ´NİN KÜÇÜKLERİNDEN

BÜYÜK RÖPORTAJ ...

Kocasinan Akademi´de eğitim gören minikler dev bir röportaja imza attı. Anneler günü için yola çıkan Kocasinan Akademi öğrencileri mikrofonlarını Kayseri protokolüne uzattı. Protokol üyeleri röportajlarda anneler günü mesajı vermenin yanı sıra annelerine ilişkin unutamayacakları anılarını ve en çok sevdikleri anne yemeğini de çocuklarla paylaştı.
Kocasinan Akademinin Muhsin Eren Polat, Rifat Yıldırım, Ali Baran Karaca, Ecrin Naz Karaca ve Şeyma Eke isimli gözü pek muhabirleri Anneler günü dolayısıyla Şehir protokolünün önde gelen isimleri ile röportaj yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Diyanet İhtisas Merkezi Müdürü Abdulkadir Kabdan ve İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven miniklerin sorularını içtenlikle cevaplandırdı.
Kocasinan Akademi öğrencilerinin ilk adresi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik oldu. Tüm annelerin anneler gününü kutlayan Başkan Çelik en sevdiği anne yemeğini ve annesine ilişkin unutamadığı anları aktarırken gençlere ders niteliğinde cevaplar verdi. Evlatların her zaman annelerinin duasını alacak işler yapması gerektiğine değinen Başkan Çelik, ?Annelerimiz ettikleri dualarla bizlerin ve evlerimizin huzur ve bereket kaynağıdır. Bizler her zaman annelerimizin duasına talip olmalıyız.? dedi.
Minik öğrenciler daha sonra Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a konuk oldu. Akademi öğrencilerini sıcak bir şekilde ağırlayan Başkan Çolakbayrakdar, Anneler Günü röportajına günün anlam ve önemini tam olarak anlatan ?Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş? sözüyle başladı. Hüzünde de mutlulukta da ilk kapısı çalınanların her zaman anneler olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?Anneler bizleri ilk olarak karınlarında yetiştiriyor, hayata getirdikten sonra da hayata hazırlıyor. Bizleri hayatımız boyunca koruyup kollayan yegane varlıkların başında annelerimiz geliyor. Bize bu toprakların vatan olarak kalmasında en büyük pay şehitlerimizindir. O nedenle bu anlamlı günde tüm şehit annelerinin Anneler Günü´nü kutluyorum? şeklinde konuştu.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da röportajında İslam dinin anneye olan bakış açısını aktardı. Palancıoğlu açıklamasında ?Dinimiz İslam Annelerin yerini net olarak belirlemiş ve ?Cennet annelerin ayakları altındadır? demiş. Dolayısıyla annelerimiz baş tacımız, Allah onları başımızdan eksik etmesin.? İfadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise Necip Fazıl Kısakürek´in ?Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar.? dizeleriyle gençlere annenin önemini aktardı. Bir günün değil her günün anneler günü olarak geçirilmesi gerektiğini belirten Elmalı, ?Canımız yandığı zaman ilk olarak ?Vay Anam´ deriz. Çünkü bize en yakın annemizdir.? diye konuştu.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed´in (S.A.V) annesini küçük yaşta kaybettiğini ancak iki kadını annesi olarak gördüğünü anlatan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Abdulkadir Kabdan peygamberimizin annelerine nasıl davrandığını nasıl iltifatlarda bulunduğunu şu sözlerle anlattı.
?Anne evladını dokuz ay karnında, ölünceye kadar da bağrında, kalbinde taşıyan varlıktır. Annenin kıymetini anlatan bilgileri Peygamberimizden öğreniriz. Küçük yaşta annesini kaybeden peygamberimizin bir sütannesi vardı. İsmi Halime. Kendisini emziren, besleyen yetiştiren bir anne. Peygamber olduktan sonra efendimiz sütannesi eve geldiği zaman ayağa kalkıyor, cübbesini çıkarıyor ve onun altına sererek ona ikramda bulunuyordu. Kendisinin yetişmesinde büyük emekleri olan Ümmü Eymen isimli kadını da annesi gibi gören peygamberimiz kendisine iltifatlarda bulunurdu. ?kim cennetlik bir kadın görmek isterse Ümmü Eymen´e baksın?
Kocasinan Akademinin kendinden emin ve özgüvenli öğrencileri son olarak İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ile röportaj yaptı. ?Annelerimizi bir gün değil her gün sevelim, bir gün değil her gün hatırlayalım? diyen Güven, annelere olan saygı ve sevginin bütün günlerde olması gerektiğine dikkat çekti.
Kocasinan Akademi öğrencileri Muhsin Eren Polat, Rifat Yıldırım, Ali Baran Karaca, Ecrin Naz Karaca ve Şeyma Eke´nin imza attığı bu başarılı röportaj, Kocasinan Belediyesi tarafından hafta sonu süresince gerçekleştirilen Kuşçu tatil köyü tanıtım günleri etkinliğine katılan protokol üyelerine ve vatandaşlara dev ekrandan seyrettirildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı