KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI ÇOLAKBAYRAKDAR İLE

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI ÇOLAKBAYRAKDAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN

İLÇE SAKİNLERİNE MÜJDELER

Haftalık Röportaj bölümünün haftaki konuğu Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar oldu. Sayın Başkan ile Kocasinan ilçesinde yapılan hizmetlerin tamamını konuşmaya çalıştık. Burada ikamet eden vatandaşların alacağı hizmetler ve yapılacak yenilikler hakkında detaylı açıklamalar yapan Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşlardan kentsel dönüşüm konusunda destek istedi, bizleri bu konuda yorun dedi. Mahallelerde yapılan semt konakları hakkında da bilgiler veren Çolakbayrakdar, milli maçları burada tüm mahallelerimizle izliyoruz diyerek, buralarda yapmayı planladıkları etkinliklerden bahsetti. İşte Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın sorularımıza verdiği cevapların ayrıntıları?

E. KİPMAN: Efendim Kocasinan Belediyesi´nde uygulanan bir uygulama var. Dereceye giren çocuklar yurt dışına götürüyorsunuz. İsterseniz öncelikle buradan başlayalım, bu konuyu biraz açıklar mısınız?

YURT DIŞI PROGRAMINA YENİLİKLER EKLEDİK

A. ÇOLAKBAYRAKDAR: Okul birincisi çocuklarımızı, yurt dışına götürüyoruz. Bu bir teşvik, hem de o çağdaki çocuklar yurt dışına çıktıkları zaman bir mukayese yapıyorlar, ?acaba Avrupa dediğiniz, yurt dışı dediğiniz yer nasıl bir yer?´ bu sorulara cevap buluyor. Örneğin, bu zaman da bile hala uçağa binmemiş olan çoğu çocuk var. Bu sene inşallah devam edecek. Biz bu yurt dışı programına yenilikler ekledik, orada önceliğimiz bilim müzelerine götürmekti ama bu yıl ilk önce kendi bilim müzemizi gösterelim İstanbul´daki İslam Dünyası´ndaki alimlerin bilim adına yaptıkları neler? Bunları gösterelim dedik. Daha sonra Almanya´daki müzeye götürelim dedik. Okullarda birinci olmuş, derece yapmış kişiler, Milli Eğitim Müdürlüğümüz vasıtasıyla ulaşıyor, çocuklarımızın isimleri belli, aileleriyle görüşülüyor, eğer onlar izin verirse, çocuklarının gitmelerini isterlerse, çocuklarının muvafakatlerini veren ailelerle Ağustos ayı içerisinde Bilim Müzelerine gideceğiz.

E. KİPMAN: Efendimi Semt Konakları hemen hemen her mahallede olmaya başladı, olmayanlara da yapılacak, bu yerlerde öngörülen işlevlerden daha fazla işlevi var sanırım. Vatandaş da sahipledi mi?

ZİYA GÖKALP SEMT KONAĞI´NDA VATANDAŞLARIMIZLA BERABER MAÇ İZLEDİM

A. ÇOLAKBAYRAKDAR: Semt Konakları olmayan mahalleler, semt konaklarından biz de isteriz diyorlar. Bunun da şöyle bir güzelliği oldu, hem mahalleli orada bir araya gelsin, sohbet etsin, çay ? kahve içsin, hem mahalle ile ilgili konuşsun, hem de genci, yaşlısı, orada bir araya geldiği zaman küçükler, büyüklerinden istifade etsin, tecrübelerinden yararlansın. Onun dışında eğitim faaliyetleri yürütelim diye istemiştik. Bunları yürüttüğümüz bir birim haline geldi. Orada bir kütüphane oluşturduk, vatandaşımız okuduğu kitabı oraya bıraksın, yerine başka bir kitap alıp okusun, bir değişimin dönüşümün olacağı bir yer yaptık. Mesela başka aktiviteler de yapmayı düşünüyoruz, milli maçları orada izliyoruz. Son milli maçımızda 3 Semt Konağı´nda LED ekran kurdurduk ve Ziya Gökalp Semt Konağı´na ben de gittim ve maçı orada izledim. Keyifli bir mekân oldu. Rahatlıkla insanların gelebileceği, güvenlikle oturabileceği bir mekân haline geldi. Biz önümüzdeki dönemlerde semt konaklarını daha fonksiyonel hale getireceğiz. Şimdi ?Kocasinan Akademi´ üst başlığında bölgemizde yapılabilecek tüm eğitim faaliyetlerini kültürel faaliyetleri bu çatı altında topluyoruz. Kadın Gelişim Merkezimizi de bu çatı altında toplayacağız. Kocasinan Akademi ile birlikte 400 bin hemşerimize hizmet vermeye çalışacağız. Bu hizmet mekânlarımızdan birisi de Semt Konaklarımız olacak. O bölgede yaşayan kişilerin, sosyalleşmesi ve kişisel gelişimlerine katkı koymak adına fiziki bir mekân olacak.

E. KİPMAN: Başkanım, görev sürenizin dolmasına 3 yıl var, bu 3 yıl içerisinde yoğun bir asfalt çalışması yapmanız gerekiyor gibi, asfalt kapasiteniz yeterli mi? Kapasite artırımına gitmeyi düşünüyor musunuz? Asfalt çalışma planınız nedir?

ASFALT ŞANTİYESİ YAPIM İŞİ İÇERİSİNDEYİZ

A. ÇOLAKBAYRAKDAR: Evet, Emre Bey, bu yıl bizim için yol kaldırım yılı. Bunu ben ekibime yılbaşında dedim. Yapacağımız iş, ciddi manada asfaltlama ile geçecek, çünkü bir önceki yılda yani 2015´te mahallelere gittiğim zaman söylenen en baskın şey, yol ve kaldırım ile ilgili beklentilerdi. Onun dışında Kaskimizin bölgemizde yapması gereken neler var? Bu ikisinin örtüştüğünü gördüm, büyük mahallelerimizde alt yapının değişmesi gerektiğini gördüm. Mesela Yeni Mahalle, alt yapısıyla beraber. Bakın sadece asfalt dökmek değil yapacağımız işler, su, internet, telefon tüm alt yapıyı yenileyeceğiz. Asfalt dökmek bizim en kolay işlerimizden. Yeni Mahalledeki hemşerilerimiz bir miktar sıkıntı yaşayacak, tozun toprağın içinde inşai bir durumla karşı karşıya gelecekler. Mevlana´da inşallah yıl girmeyi düşündüğümüz yerlerden bir tanesi.  Mimarsinan, Erciyesevler Mahallesinin bir kısmını yeni bazalt parke taşlarıyla kaldırım yaptık. Fevzi Çakmak´ta birkaç yerimiz kaldı bunu biz bilinçli yaptık. Tekrar asfalt yapımına dönecek olursak, evet, asfalt satın alımları, inşai işlerde dışarıdan hizmet alımları yapıyoruz. Bunun için bir asfalt şantiye yapım işi içerisindeyiz. Şuanda ihale hazırlıkları devam ediyor. Kapasitesi büyük, şehrimize yakışır bir tesis kurulumu içerisinde olacağız. Bakın 2016´da ne yapacaksak, her şey planladığımız şekilde gidiyor.

E. KİPMAN: Ahmet Bey, ?Daha Yeşil´ olarak bir sloganınız var. Neler yapıyorsunuz yeşil için?

İLK HEDEFİMİZ ULUSLAR ARASI STANDARTIN ÜZERİNE ÇIKMAK

A. ÇOLAKBAYRAKDAR: Yeşil olarak kişi başı uluslar arası bir kriter var. 9 metrekareden az olmayacak. Bizim şuanda kişi başı yeşil alan miktarı 9 metrekare. Bu 9 metrekareyi, 12 metrekarenin üzerine çıkarma hedefimiz var. İnşallah ilk koyduğumuz çıta bu uluslar arası kriterin üzerine çıkmak. Arkadaşlarıma yaptığımız parklar fonksiyonel olacak, tematik olacak diyorum. Bazı parklarımız da bir tematik park olacak. Eğer oralar bir eğlence parkıysa sadece eğlence aletleriyle donanacak. Eğer sportif bir parksa orası sadece sportif amaçlı kullanılacak. Mesela teknoloji parkı kurmaya hazırlanıyoruz. Yani teknoloji parkı dediğimizde spor amaçlı kullanılan gitmeyen bisikletlerimiz var ya, onların önüne ekran koyacağız, yarış haline getirildiği, hız, km ve kat ettiği yolu gösterecek çocuklarımız için. Geceleri aktif olarak kullanılabilecek, ışıklandırılmış parklar yapacağız. Mesela Kuşçu bölgesinde Kültür Parkı oluşturmak istiyoruz. O parkta bizim milli mücadelemizi anlatan bir park olacak.

E. KİPMAN: Efendim Yamula´da neler yapıyorsunuz? Kuşçu demişken.

KUŞÇU BÖLGESİNE KENTSEL DÖNÜŞÜM GELİYOR

A. ÇOLAKBAYRAKDAR: Tematik Park bunlardan bir tanesi. Yamula için koymuş olduğum hedef şu şekilde, Yamula bu şehrin sosyal bir bölgesi olacak. Kuşçu bölgesinde bu yıl 10 bin ağaç diktik. Baraj´da kürekle ilgili bir organizasyonumuz olacak bu yıl. Olta Balıkçılığı festivalinin bu yıl 3´üncüsünü yapacağız. Yelken ile bir organizasyonun içerisindeyiz. Mersin´den yelkenler gelecek ve bir festival tadında 2-3 gün etkinlik yapacağız. Bu yıl yağışların iyi gitmesinden dolayı su seviyesi gayet güzel. Zamanla burası çok daha iyi bir bölge olacak. Kuşçu´ya ayrıca bir Kentsel dönüşüm gelecek. Bölgenin okul ihtiyacını, cami ihtiyacını, sosyal alan ihtiyacını, yeşil alan ihtiyacını kentsel dönüşüm ile birlikte çözmek, bizim hedefimiz bu. Kocasinan Belediye´sinde 8 tane kentsel dönüşüm var. Sahabiye Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülüyor, diğerleri Kocasinan Belediyemiz tarafından yürütülüyor.

E. KİPMAN: Efendim Kentsel Dönüşüm demişken biraz yavaş mı gidiyor bu hizmet?

ZİYA GÖKALP MAHALLESİ DESTEK OLDU KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

A. ÇOLAKBAYRAKDAR: Bu işin 3 ayağı var, bir tanesi planlama, bunu birçok mahallemizde bitirdik. Bizi en çok zorlayan taraf vatandaş anlaşmaları. Bu işin tek elden yönetilmesi için, vatandaş ile anlaşması kısmının da altına biz girdik. Yoksa biz planlamamızı yapardık, mütahhite verirdik, bu zamana kadar da biterdi bu iş. Ama biz vatandaşımızı koruyalım, sahip çıkalım bizim garantörlüğümüzde devam etsin bu iş dedik. Vatandaşımızın şu refleksiyle karşı karşıyayız. Vatandaşımız diyor ki; benim bölgeme kentsel dönüşüm gelmişse, şu kadar metrekare yere elim, bugün bir daire ediyorsa, yarın 2 daire edecek, ya da etmesi lazım diye kafasında kurguluyor. Gazi Osman ve Yunus Emre Mahallesinde başlamış olduğunuz kentsel dönüşüm, bu söylediğimiz sorunlardan dolayı hızlı ilerlemiyor. 18 aydan daha fazla süredir oradaki halkımız ile görüşmeler yapıyoruz ama tabiri caizse kaşıkla toprağı kazıyoruz. Ama Ziya Gökalp Mahallesinde bu işlerimiz çok daha hızlı oldu. Buradaki vatandaşlarımız çok daha hızlı bize cevap verdiler. Bakın 6-7 ayda çok ciddi süreç kat ettik. Ziya Gökalp´te şuanda ihalesini yaptık, çalışmalar başladı. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız, iki tane bloğumuz başladı. 120 konut yapacağımız yer başladı. Ahi Evran Mahallesi çok büyük ve iddialı bir proje, Türkiye´de bir ilk olacak. Orada 200 bin metrekare bir park alanı oluşacak. Seyrani´de sonuca geldik, birkaç noktada temel atacağız. Argıncık´ta Büyükşehir Belediyesi ile müşterek çalışıyoruz. Vatandaşlarımız sabreder ve bize yardımcı oldukları müddetçe bu işi çok hızlı bir şekilde yerine getireceğiz, bunu görecekler.



İNCESU BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İLMEK İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KSMMMO BAŞKANI ALİ YEDİKAYA İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MMO BAŞKANI AKİF AKSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR ÜRETİCİLERİ KOOPERATİFİ BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI GÜNAY ÇAKI İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İŞADAMI MİKAİL UÇAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İNCESU BELEDİYE BAŞKANI ZEKERİYA KARAYOL İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET CABBAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI .

KAYSERİ TİCARET ODASI BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ İLE

HAFTANIN RÖPOTAJI ...