KOCASİNAN BELEDİYESİ

KOCASİNAN BELEDİYESİ

KIRSAL HİZMETLERDE HIZ KESMİYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni bağlanan mahallelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kırsal hizmetlerde hız kesmediklerini söyledi.

Kırsal mahallelerin de şehir merkezindeki nimetlerden yararlanmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Kırsal mahallelerde yaptığımız araştırmalarda ve görüşmelerde vatandaşlarımızdan, muhtarlarımızdan istekleri, ihtiyaçları belirledik. Bu mahallerimizin ihtiyaçları; ulaşım, yol, park, temizlik başlıklarında toplanıyor. Biz de öncelikle kırsal mahallelerimizin; ulaşımını  kaliteli, güvenli, sağlıklı ve akıcı bir şekilde sağlamak istiyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın maksimum yarım saat içinde şehir merkezine ulaşmasına imkan sağlamak istiyoruz. Bunun için kırsal mahallelerimizin yollarının yapımına hız veriyoruz" dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, "Kırsal mahallelerin ulaşım imkanlarının daha kaliteli hale getirilmesi için Fen İşleri Müdürlüğü gece-gündüz, cumartesi-pazar çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Buralardaki cadde ve sokakların yapımına büyük önem veriyoruz. Kırsal mahallerimiz birbiriyle ilintili ve iç içe olduğu için burada alternatif geçiş güzergahları da oluşturuyoruz. Son hafta içinde Kemer, Arabıdın, Erkilet, Gümüşlük, Emmiler, Kozluca´da yol çalışmaları yaptık. Temizlik için yeni ekipler oluşturduk. Çocuklarımız için park ve oyun grupları yerleştirdik. Kırsal mahallelerimizi şehirle bütünleştireceğiz" şeklinde konuştu.  

Diğer yandan  Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, dinlenme, eğlenme ve spor yapma alanı olan parklara 1,6 milyon liraya yeni oyun grupları alarak donanımlarını artırdıklarını söyledi.

            Kocasinan Belediyesi sınırları içerisinde bulunan parklara yeni oyun grupları kurmaya başladıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar "Hayatı kolaylaştırmak ve yaşanabilir mekanlar oluşturmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Çevremizi daha estetik boyutlara kavuşturmak amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Parklarımızda kullanılan spor aletlerinin, alanlarının, oyun gruplarının kalitelerini artırmak için ihale yaptık. 1,6 milyon liraya yeni modern oyun grupları aldık" dedi.

            Parklara spor alanları yaparak, spor aletleri yerleştirerek, tartan pistler de kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Yeni yapılan parkları günün şartlarına uygun olarak donattığımız gibi eski parklarımızı da yeniliyoruz. Amacımız, parklarımızda günün şartlarına uygun, donanımlı, daha rahat ve nezih bir ortam hazırlamak; 7´den 70´e herkesin daha kaliteli biçimde yararlanmasını sağlamaktır? şeklinde konuştu.

            Çocukların gönüllerince eğlenebileceği parklar yapmak için yoğun gayret gösterdiklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, ?Parklarımızı  daha çok kullanılır hale getirmek için çeşitli projeler geliştiriyoruz.Bu amaçla krom milli açık alan spor aletleri, çocuk fitness aleti, güneş saati oyun grubu, tranbolin ipli tırmanma, 2,5 metrelik ip tırmanma, çiftli ip tırmanma, döner sarkaç oyun grubu, raylı rink sistemi, kale oyun grubu, 3 kuleli oyun grubu, 4´lü küp tırmanma, modüler tırmanma, engelsiz salıncak, krom milli  engelsiz açık alan spor aletleri , ahşap tırmanma,  salıncak tırmanma satın aldık.  Çocuklarımız güle güle kullansın? diyerek sözlerini bitirdi.



Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi