KOCASİNAN BELEDİYESİ 2 ASIRLIK TARİHİ CAMİYİ RESTORE ETTİ

KOCASİNAN BELEDİYESİ 2 ASIRLIK TARİHİ CAMİYİ RESTORE ETTİ

Kocasinan Belediyesi tarafından Gevhernesibe Mahallesi´nde başlatılan 200 yıllık tarihi Çandır Cami´nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Kocasinan Belediyesi tarafından Gevhernesibe Mahallesi´nde başlatılan 200 yıllık tarihi Çandır Cami´nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, önemli bir tarihi eserin daha restorasyonunu tamamladıklarını belirterek, Kayseri´nin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıktıklarını söyledi.

Kocasinan Bölgesi´nde bulunan tarihi eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gereken her türlü gayreti gösterdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?18.yüzyıldan kalan tarihi Çandır Cami´nin iç ve dış kısımları orijinaline uygun olarak yenilendi. Bütün tarihi yapılarda olduğu gibi caminin aslına uygun olarak restorasyonunu gerçekleştirdik. Çevre düzenleme çalışmaları tamamlandığında yenilenmiş haliyle camiyi yeniden ibadete açacağız. Tarihi değerlerimizi korumak, geleceğe taşımak adına şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Yapılan çalışmalar, şehrimize hayırlı uğurlu olsun.? ifadelerini kullandı.

18. yüzyıl Osmanlı dönemi eseri olan Çandır Camii, 520 metrekare kapalı alanı ve 320 kişi kapasitesiyle orijinalinde mescit olarak yapılmıştır. Ahşap sütunlar ve yatay bağlantılar kullanılan caminin mihrabında, 73 porselen tabak bulunuyor. O dönemde cami yapımına destek olan mahalle sakinleri, çini yaptırmaya güçleri yetmediği için evlerinden getirdikleri yemek ve çay tabaklarıyla mihrabı süsledikleri anlatılıyor. Farklı özelliğiyle vatandaşların ilgisini çeken ve Kocasinan Belediyesi tarafından restore edilen tarihi cami, yeniden ibadete açılacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi