KOCASİNAN BELEDİYESİ

KOCASİNAN BELEDİYESİ

KURBAN BAYRAMINA PROFESYONELCE HAZIRLANDI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi´nin Oymaağaç Mahallesi´ndeki kurban kesim ve satış yerini ziyaret etti. Modern ve son teknolojiye sahip kurban kesim yerinde sistemin işleyişini denetleyen Başkan Çolakbayrakdar,deneme kesimini de izledi.
Başkan Çolakbayrakdar´aincelemeler sırasında Başkan Yardımcısı Mustafa Çapan ve ilgilibirim müdürleri eşlik etti. İnceleme sonrası konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, ilçe sakinlerinin Kurban Bayramını daha sağlıklı, daha rahat, daha nezih, daha temiz ve daha huzurlu geçirmesini sağlamak adına tüm hazırlıkların tamamlandığını vurguladı.
Kurban satışlarının 2 Eylül itibariyle başladığını hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, ?İlçe sınırlarımızda kurban satıcıları ile alıcılarınıbir araya getirecek ortam için her türlü tedbirlerimizi aldık. Gerek şehir içinden gerek ise şehir dışından gelip kurban satışı yapmak isteyenler, Kocasinan Belediyemizin hazırlamış olduğu Oymağaç Mahallesi ve Karpuzatan´da hazırlanan alanlarda satış hizmetini yerine getirebiliyorlar. Bununla birlikte Oymaağaç Mahallesi´ndeki kesim yerimizde şu ana kadar 200´e yakın vatandaşımız kurban kesimi için randevularını almış durumda. Vatandaşlarımızın, kurbanlarını hijyenikkoşullarda kestirebilmesi için kesim alanlarının daha düzenli ve daha temiz olmasına da özen gösteriyoruz.? şeklinde konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar, ?Vatandaşlarımız aldıkları kurbanlıkları için gelip buradan randevu alabiliyorlar. Bizde vatandaşlarımıza evrak veriyoruz. Evrak da kesilen kurbanın küpe numarası, hangi çadırdan alındığı, satan besicinin iletişim adresi, hissedarların iletişim bilgileri ve isimleri yer alıyor. Kurban Bayramı´nda herhangi bir karmaşaya mahal vermeksizin çok sistemli çok rahat bir şekilde vatandaşlarımız kurban ibadetlerini yerine getirebilecekler.? ifadelerini kullandı.
OymaağaçMahallesi´deki kesim yerine ilk defa gelecekler için yer tarifinde de bulunan Başkan Çolakbayrakdar, ?Kurban kesim yerimiz, Kuzey Çevre yolu güzergahından Zafer Caddesi´nin birleşiminde ulaşılan noktadır. Bir başka ifadeyle orta yol olarak adlandırdığımız sonradan ismi Bekir Yıldız Bulvarı olarak değişen yerdir.? diye konuştu.
?Kurban Bayramı´nda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına hazırlıklarımızıkurban kesimi denemesiyle sonlandırdık.? diyen Başkan Çolakbayrakdar sözlerini, ?Şimdiden bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını kutluyorum. Sağlıklı, mutlu ve huzur içerisinde bir bayram geçirmesini temenni ediyorum.? diyerek noktaladı.
Yapılan uygulamadan çok memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a ve Kocasinan Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor