ÇOLAKBAYRAKDAR, ?İLÇENİN YEŞİL DOKUSUNU,

ÇOLAKBAYRAKDAR, ?İLÇENİN YEŞİL DOKUSUNU,

DÜNYA NORMLARININ ÜZERİNE ÇIKARTTIK? ...

Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan Yeni Mahalle Semt Konağı´nın ve toplamda 76 bin 500 metrekare alan üzerinde 17 parkın açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin katılımıyla gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye´ye örnek bir ilçe oluşturmak için gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayarak, Kocasinan´ın yeşil dokusunu dünya normlarının üzerine çıkarttıklarını söyledi. Bakan Özhaseki ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi hakkında bilgiler aktardığı vatandaşlara ?evet´ çağrısında bulundu.
Açılışa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu´nun katıldığı törende il ve ilçe müdürleri, Kocasinan Belediye Meclis Üyeleri, davetliler ve bölge sakinleri de hazır bulundu.
Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 16 Nisan´da milletin karar vereceği bir seçim olacağını vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye´ye sağlayacağı katkılar hakkında bilgiler verdi. Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için ?Evet´ denmesinin nedenlerini 3 konu başlığı altında aktardı. Bakan Özhaseki, şunları kaydetti: ?Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için 16 Nisan´da milletin vereceği karar tarihi önem taşıyor. Millet, 16 Nisan´da sandık başına gittiğinde kendini yönetecek sistem ile ilgili kararını kendisi verecek. Bunun neticesinde de ilk olarak çift başlılıktan kurtulmuş olunacak. Cumhurbaşkanı ve Başbakan´dan oluşan mevcut sistem, tek bir hale gelecek. Bununla ilgili geçmişe bakıp Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü, Süleyman Demirel ile Turgut Özal ve Bülent Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer´i hatırlayalım. Bu kavgalı sistemi sürdürmek zorunda değiliz. ?Evet´ için bir diğer sebep ise istikrarlı hükümettir. Bu seçim Türkiye´nin kalıcı huzuru ve istikrarı içindir. Başka bir sebep olarak ise vesayet sistemini söyleyebiliriz. Milletimiz, milli ve manevi değerlere sahip insanları seçtiği için vesayet dediğimiz yapı bu tercihe asla razı olmadı. O yüzden iradenin üzerinde irade olmaması lazım. Bu oyunların bertaraf edilip, bu vesayetin bitirilmesi lazım. Darbeler tarihinin artık toprağa gömülmesi lazım. Vesayetten kurtulmuş, bağımsız ve güçlü bir ?Yeni Türkiye için 16 Nisan çok önemlidir. Söz de, yetki de milletimizindir. Milletimiz ülkemizin büyümesini, gelişmesini, güçlü olmasını istiyor. Bunu sağlayacak anahtar da 16 Nisan´a ?Evet´ demekten geçiyor.?
Bakan Özhaseki sözlerini, ?Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ı tebrik ediyorum. Ellerine sağlık daha nice parklar yapsın. Allah ömrünü uzun etsin.? diyerek noktaladı.
Vali Süleyman Kamçı ise Yeni Mahalle Semt konağının işlevselliğine değinerek, parkların yapılmasıyla bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu da törende kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdikten sonra Güçlü Büyük Türkiye yolunda hız kesmeden ilerlemek ve koalisyonlar devrini tamamen kapatıp istikrarın daimi olmasını sağlamak için ?Evet? çağrısında bulundu
Açılışta konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan´ın 13 farklı Mahallesi´nde yapılan 17 parkın açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, ?Daha Yeşil bir Kocasinan için 76 bin 500 metrekare alan üzerinde oluşturulmuş olan 17 parkımız şehrimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun. 2016 yılı içerisinde oyun grupları ve yürüyüş parkurları bulunan, değişik spor aktivitelerinin yapıldığı parkların yanı sıra değişik komplekste tamamen yeşil donatılarla oluşturulan 48 bin 500 metrekare parkı da Kocasinan´a kazandırdık. Dünya standartlarına göre kişi başına yeşil alan miktarı 7 metrekare olurken, Kocasinan´da kişi başına düşen alan, 7.8 metrekareye ulaşmıştır. Dünya standartlarının üzerine çıkmamıza rağmen bu bizim için yeterli değildir. Daha yeşil ve daha modern Kocasinan için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz.? ifadelerini kullandı.
Kocasinan Akademi çatısı altında Yeni Mahalle Semt Konağı´nda özel bir hizmet verdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ?Kocasinan Belediyesi olarak burada 3-6 yaş çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Mahallemizin içerisinde özel eğitim gerektiren çocuklarımız için özel bir sınıf oluşturduk. Çocuklarımıza yönelik verdiğimiz eğitimin katkısıyla, sanat ve sosyal aktivelerle yarınlarımızı inşa ediyoruz. Çocuklarımızın bu mutluluğu her şeye değerdir. Farklı etkinliklerimiz ve hizmetlerimizle çocuklarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.? diye konuştu.
Türkiye´nin geleceği için 16 Nisan´da ?Evet´ oyu çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Çolakbayrakdar, ?Milletimizin güçlü bir şekilde ?Evet´ kararı vermesiyle ülkemiz daha hızlı ve istikrarlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Yatırımların ve projelerin daha güçlü Türkiye´de olması için 16 Nisan´da ?Evet´ demeliyiz.? dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile birlikte protokol üyeleri kürsüye çıkarak, Yeni Mahalle Semt Konağının ve toplamda 76 bin 500 metrekare alan üzerinde 17 parkın açılışını yaptı.
Program, Bakan Özhaseki ve Başkan Çolakbayrakdar daha sonra semt konağın sohbet salonuna geçerek, vatandaşlarla sohbet etmesiyle sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da