KOCASİNAN BELEDİYESİ,

KOCASİNAN BELEDİYESİ,

?KEDİ BACAĞI´NI GELENKSEL ŞEKLİ İLE TANITTI?

?KEDİ BACAĞI´NI GELENKSEL ŞEKLİ İLE TANITTI?

Kocasinan Belediyesi tarafından Erkilet´e özgü Kedi Bacağı´nın geleneksel tanıtımını gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kedi Bacağı´nın orijinal ismiyle gelecek kuşaklara miras bırakılması için çalışıyoruz" değerlendirmesinde  bulundu?

Erkilet´de bulunan eski Belediye binasında  gerçekleştirilen törene Programa, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın yanı sıra, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Milletvekili  İsmail  Tamer, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık,  İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri  Ticaret Odası Başkanı  Mahmut Hiçyılmaz, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda  ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Yerel yönetimlerin asli vazifesi yol kaldırım imar, alt ve üst yapı belediyelerin çalışma alanına girer. Ancak Kayseri´de belediye başkanlarımız toplum yararına ne varsa el atarak örnek belediyecilik yapmıştır" değerlendirmesinde bulunduktan  sonra Kedi Bacağı´nın sağlığa faydalarını sıraladı?  "Yaygın olarak kullanılan yöresel ismi kedi bacağıdır. Bizce de böyle olması ve bu şekilde anılması gelecek kuşaklara bir kültür mirası olarak orijinal ismiyle bırakılmasının daha uygun olacağı kanaatindeyim. İnşallah bu çalışmalarımız karşılık bulur ve ilçelerimize özgü bu yöresel isimlerimiz ülkemizde ve dünyada tanınan ürünler haline gelir"

Etkinlikte kürsüye gelerek  katılımcılara seslenen  bir diğer  isim Büyükşehir  Belediye Başkanı Mustafa  Çelik ilimizin eşi benzeri görülmeyen ancak  yurt genelinde yeterince tanıtamadığımız  Cırgalan Biberi, Yamula Patlıcanı, Gömeç Fasulyesi, Yahyalı Elamsı, Yeşilhisar Kabuklu Çekirdeği,Erkilet  Kedi Bacağı gibi tarımsal değerlerimiz olduğunu hatırlatarak ?Binbir zahmet ve emekle ürettiğimiz bu değerleri  yurt genelinde  tanıtıp  gelir kapısına dönüştürmeliyiz? değerlendirmesinde  bulunarak  şunları kaydetti?

Konuşmaların ardından Başkan Çolakbayrakdar  ve etkinliğe iştirak eden  protokol  üyeleri  kazanda kaynatılan un ve üzüm şiresinin kaynatılması sonucunda meydana gelen özel karışımın bulunduğu yere gelerek, kedi bacağı yapmak için cevizle sarılı ipi kazana batırdı.   



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı