KOCASİNAN BELEDİYESİ

KOCASİNAN BELEDİYESİ

BAYRAM ÖNCESİ ÇÖLYAKLI AİLELERİ SEVİNDİRDİ

Kocasinan Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi ilçe genelinde ikamet eden 130 Çölyak ailesine glütensiz gıdadan oluşan yardım paketi dağıttı.

Ocak ayından beri çölyak alerjili bireyi olan ailelere düzenli olarak glutensiz gıda paketi dağıtan Kocasinan Belediyesi´nin bu seferki paketi bayram hediyesi oldu. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergilediklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ?Çölyaklı ailelerimizin her zaman yanındayız? dedi. Başkan Çolakbayrakdar, ?Kocasinan Belediyesi olarak kadın-erkek, genç-yaşlı her kesimin hayatını kolaylaştırmak ve onların mutluluklarını artırmak için canla başla hizmet üretiyoruz. Bu çerçevede meclis toplantımızda aldığımız kararla glutensiz ürün paketi ile çölyaklı ailelere destek oluyoruz. Bunun yanı sıra farklı projeler üretmeye çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar her geçen gün artarak devam edecektir. Bilindiği üzere, çölyak, bir gıda alerjisidir. Gluten duyarlılığı sebebiyle çölyaklılar, glutensiz gıdalarla beslenmek zorundadır. Bu hassasiyeti bulunanların yaşamları boyunca belirli bir diyet yapması yani glütensiz gıdalar tüketmesi gerekiyor. Bizler de Kocasinan Belediyesi olarak alerjik hassasiyeti bulunan hemşehrilerimizin yanlarında yer alıyor ve özel olarak hazırlamış olduğumuz glutensiz ürün paketlerini çölyaklı ailelere ulaştırıyoruz. Amacımız, bir nebze de olsa çölyaklı ailelerimizin hayatını kolaylaştırmak, bunu yaparken de aramızdaki gönül bağını pekiştirmektir. Kocasinan Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çölyaklı vatandaşlarımıza desteklerimizi devam ettireceğimizi belirtmek isterim? ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin çölyaklı aileler için hazırladığı glütensiz ürün paketlerinin içinde; makarna, un, bisküvi, çikolata, kek, ekmek karışımı, gofret, hamur işi karışım vb. gibi glütensiz yiyecekler bulunuyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da