KOCASİNAN BELEDİYESİ, GERİ DÖNÜŞÜMDE

KOCASİNAN BELEDİYESİ, GERİ DÖNÜŞÜMDE

SİVAS´A DA ÖRNEK OLDU.

Kocasinan Belediyesi´nin geri dönüşüm tesisi KAYÇEV, Sivas´ın ilçe ve belde belediye başkanları tarafından incelendi. Geri dönüşüm için aralarında ?Katı Atık Birliği´ni kuran Sivas´ın ilçe ve belde belediye başkanları, son teknolojiyle donatılmış Anadolu´nun tek ve modern geri dönüşüm tesisi KAYÇEV´de yapılan uygulamaları tek tek yerinde inceledi.
İncelemeler sırasında, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sızır Belediye Başkanı Nevzat Göksu, Gürçayır Belediye Başkanı Osman Özkan ve Cemel Belediye Başkanı Hakverdi Bulut, KAYÇEV Genel Müdürü Selim Satoğlu ´undan teknik bilgiler aldı.
?Katı Atık Birliği´ adına konuşan Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Kocasinan Belediyesi´nin geri dönüşüm tesisi KAYÇEV´i beğeniyle incelediklerini ifade ederek, ?Tesiste yapılan çalışmalar takdire değer bir sistem içerisinde gerçekleştiriliyor. Burada yapılan tesiste çöpün ekonomiye nasıl kazandırıldığını gördük. Ayrıca fermente edilmiş tavuk gübresinin burada imal edildiğini, maliyetinin çok ucuz olduğunu ve üretime çok büyük katkı sağladığını öğrendik. Bizlerde buradan üretilen gübreyi, kendi park ve bahçelerimizde inşallah kullanacağız. Kayseri, her şeyde öncü olduğu gibi geri dönüşüm tesisinde öncülüğü üstlenmiş durumda. Bu imkanları sunan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a ve bütün ekibine canı gönülden teşekkür ederim.? ifadelerini kullandı.
Sızır Belediye Başkanı Nevzat Göksu ise, ?Çöplerimizin daha teknik anlamda toplanması, ayrıştırılması ve ekonomiye kazandırılması hususunda çalışmalarımızı hızlandırıp, bilgi edinmek istedik. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Kocasinan Belediyesi´nin tesislerini belediye başkanları olarak gezdik. Tesisleri yerinde görüp uygulama aşamalarını inceledik ve bizler için faydalı oldu. Böyle örnek tesisler inşallah bizim yöremizde de olur. Bunu uygulamaya çalışacağız. Böylelikle çevre kirliliğinin önüne geçmeyi ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.? diye konuştu.
Hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle ziyaret sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor