Kocasinan Belediyesi´nin Türkçe Hassasiyeti

Kocasinan Belediyesi´nin Türkçe Hassasiyeti

Kocasinan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, muhtelif noktalarda görüntü kirliliği oluşturan ve Türkçe´nin korunmasına zarar veren Arapça tabela, led ışık ve posterleri söktürerek, yerine Türkçe yazılanları astırıyor

Türkçe´nin korunması ve yaşatılması adına çalışmalar yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ?Türk Dili´nin korunması, gelecek nesillere doğru aktarılması ve görüntü kirliliğinin de önlenmesi konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın Türkçe tabela kullanımına ilişkin çağrısı üzerine, Kocasinan Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. İlçe genelinde Arapça levhası olan iş yerlerine ihtar yazısı yolladık. Tabelaların Türkçe olması konusunda uyarıda bulunduk. Uyarıları dikkate almayan iş yerlerinin tabela ve posterleri sökülerek, yerine Türkçe tabela ve posterler takılmaya başlandı. Kocasinan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerimiz, ilçe geleninde yaşayan sığınmacıların işyerlerindeki Arapça tabelaların kaldırılmasına yönelik çalışmaları sürüyor? ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini ?Biliyoruz ki bir milleti millet yapan en önemli değer Dil´dir. Türkçe´nin korunması ve geliştirilmesinin yanı sıra gelecek kuşaklara anlamlı bir miras olarak aktarılabilmesi için elimizden geleni yapacağız? diyerek noktaladı.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da