KOCASİNAN KAYMAKAMI CANDAN:

KOCASİNAN KAYMAKAMI CANDAN:

?2015 YILINDA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 5 BİN TON KÖMÜR DAĞITTIK?

 

Kocasinan İlçesi Kaymakamı Ali CANDAN yazılı bir açıklama yaparak ?Kocasinan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´ nın 2015 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Kaymakam Candan açıklamasında Kaymakam CANDAN Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 2015 yılında ; 9150 aileye nakdi , 13058 aileye ayni olmak üzere toplam 3.283 320 TL yardım yapıldığını belirtti.Candan ayrıca yine aynı yıl 5 bin ton da kömür dağıtımı gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi?
Kocasinan Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali CANDAN , Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 2015 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Kaymakam CANDAN Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 2015 yılında ; 9150 aileye nakdi , 13058 aileye ayni olmak üzere toplam 3.283 320,31 TL yardım yapıldığını belirtti. Yangın , deprem gibi çeşitli nedenlerle evleri hasar gören 12 vatandaşımızın ev onarımlarının yine vakıf tarafından karşılandığını anlatan CANDAN ?Ayni ve Nakdi yardımların yanında 2015 yılında ihtiyaç sahibi ailelerimize 5000 ton kömür dağıtımı yapılmıştır.? diye konuştu?
Kocasinan Kaymakamı CANDAN ?Vakfımız tarafından yapılan ayni ve nakdi yardımların yanında Şartlı Eğitim , Şartlı Sağlık , Yaşlı Aylığı , Engelli Aylığı gibi bir çok merkezi ödemenin de işlemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan yapılmaktadır. 2015 yılında bu şekilde 6606 ailemize toplam 9.061.406,68 merkezi ödeme gerçekleştirilmiştir. ? ifadelerini kullandı.
Kocasinan Kaymakamı Ali CANDAN Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yapmış olduğu yardımların yanında bir çok sosyal projeyi de gerçekleştirdiğini belirtti. CANDAN ?2015 yılında Vakfımızca bir çok sosyal proje gerçekleştirildi. Bu projelerin başında da ?100.Yılında Çanakkale Ruhu? Projesi gelmektedir. Kaymakamlığımızın koordinasyonu ile diğer kurumlarımızla birlikte hazırlanan 8 ayrı etkinlikten oluşan bu proje ile 35 bin öğrenci Çanakkale Ruhu konferanslarına alınmış 1000 öğrenci kuruluştan kurtuluşa parolası ile Bursa ve Çanakkale İllerine götürülmüştür. Kayseri´nin girişindeki Boğazköprü mevkiinde 100.yılında Şehitlerimiz için 100 bin fidan dikilmiş ve Çanakkale Şehitler Ormanı oluşturulmuştur. Yine proje kapsamında 1100 hatim okunmuş ve mevlit programı düzenlenmiş , Çanakkale Ruhu konulu tiyatro sergilenmiştir. 100.yıla özel bir web sitesi ve Çanakkale Özel Belgeseli ile Jenerik hazırlanmış ayrıca İlçemiz okullarında eğitim gören okullarda Resim Şiir Kompozisyon yarışmaları düzenlenmiştir. Bir başka büyük projemiz de Yaşlılarımız Baş Tacımız Projesidir. Kocasinan İlçesinde ikamet eden bakacak kimsesi bulunmayan 84 yaşlı vatandaşımızın kişisel bakımları temizlikleri ve bir çok ihtiyacı Vakfımızca istihdam edilen personeller tarafından yapılmaktadır. Yaşlılarımızın son dönemlerinde düşmüş oldukları yalnızlık hissi de bu proje sayesinde ortadan kaldırılmıştır. Biz de Vakıf Mütevelli Heyetimizle birlikte sık sık yaşlılarımızı ziyaret ederek yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek istiyoruz. ? şeklinde konuştu.
CANDAN sözlerini şu şekilde sürdürdü.? 2015 yılında uyguladığımız bir başka projemizde ?Hayata Hoş geldin? Projesidir. Bu proje ile muhtaç durumda bulunan ve yeni doğum yapmış anne , hastaneden evine gittikten sonra kendisine içinde çocuğunun ve kendisinin ihtiyaçlarının bulunduğu bir doğum çantası hediye edilmektedir. Çantada annenin bebeğin bakımı ile ilgili bir de bilgilendirme broşürü bulunmaktadır.
2015 yılında önemli projelerinden birinin de ?Hayaller Gerçekleşiyor ? Projesi olduğuna değinen Kocasinan Kaymakamı Ali CANDAN ? Çocuk ailelerimizin hayali olarak görülmektedir. Özellikle çocuğu olmayan ve maddi imkansızlıklardan dolayı tedavilerini yaptıramayan ailelerimizin bu hasretlerinin giderilmesi , hayallerinin gerçekleşmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca böyle bir proje hazırlanmıştır. Proje kapsamında şartları taşıyan ailelerimizin tüp bebek dahil tüm tedavi masrafları Vakfımızca karşılanmaktadır. Şuana kadar 9 ailemizin tedavisi gerçekleşmiş 5 ailemizden olumlu sonuç alınmıştır. 2 ailemiz şu anda çocuklarını kucağına almıştır. Ailelerimizin sevinci ve heyecanı bizim yorgunluğumuzu almaktadır. ? ifadelerini kullandı. Ramazan ayına özel olarak yalnız yaşayan ve bakacak kimsesi bulunmayan 69 yaşlı vatandaşın evine iftar için 4 çeşit yemek götürüldüğüne değinen CANDAN ? Uzun yaz günleri özellikle yaşlılarımızın oruç tutarken zorlanmalarına sebep olmaktadır. Daha rahat bir ramazan ayı geçirmeleri için yaşlılarımızın evlerine sefer tası ile her gün iftardan önce 4 çeşit yemek Vakıf personelimizce götürülmüştür. ? dedi?
Kocasinan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak Öksüz ve Yetim Çocukları da unutmadıklarını belirten CANDAN ? 2015 yılı yaz tatilinde ilçemizde ki Öksüz ve Yetim Çocuklarımıza özel bağlama ve gitar kursu açtık. Halk Eğitim Merkezimizdeki bu kursa katılan öğrencilerimizin bağlama ve gitarlarını da Kaymakamlığımızca karşıladık. Yine ramazan ayında iftar organizasyonunda bu çocuklarımızla bir araya gelerek yanlarında olduğumuzu gösterdik.? İfadelerini kullandı.
Kocasinan Kaymakamı Ali CANDAN bu çalışmalarda Vakıf Mütevelli Heyeti ve Vakıf Personelinin yoğun gayret gösterdiğine değinerek; Vakıf Mütevelli Heyeti üyelerine ve Vakıf Personeline teşekkür etti. CANDAN 2016 yılında da daha kapsamlı ve yeni projelerle Vakıf Hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti