KOCASİNAN KAYMAKAMLIĞI

KOCASİNAN KAYMAKAMLIĞI

?HAYATI PAYLAŞMAYA ENGELİMİZ YOK PROJESİ´Nİ HAYATA GEÇİRDİ..

Kocasinan Kaymakamlığınca hayata geçirilen ve 103 engelli çocuğun faydalanacağı ?Hayata Paylaşmaya Engelimiz Yok? Projesi açılış töreni gerçekleştirildi? Proje kapsamında Kocasinan İlçesi sınırları içerisinde ikamet eden ve muhtaç durumda bulunan 103 engelli çocuk Yüzme Bağlama Gitar ve Resim kurslarına götürülecek.
?Hayata Paylaşmaya Engelimiz Yok? Projesi açılış töreni ve kurslarda kullanılacak malzemelerin dağıtımı; Kocasinan Kaymakamı Sayın Ali CANDAN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Murat ESKİCİ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet KALDIRIMCI ile kursa katılacak öğrenciler ve ailelerinin de katılımıyla gerçekleştirildi?..
Töreninde konuşan Kaymakam Ali CANDAN ? İlçemizde ikamet eden 292 engelli çocuğumuzun evleri tek tek ziyaret edilerek 14 farklı branştan hangi kursa gitmek istedikleri soruldu. Sonuçta 54 Yüzme , 24 Bağlama , 9 Gitar ve 14 çocuğumuz Resim kursunu seçmiştir. Bu kurslara çocuklarımız servislerle götürülüp getirileceklerdir. Ayrıca birer refakatçisini de hem farklı zaman geçirmesi hem de çocuğunun yanında olması için kurslara götüreceğiz. Bugün burada yaptığımız törenle yüzme malzemelerini bağlama ve gitarlarını da yine Kaymakamlığımız aracılığı ile çocuklarımıza dağıtıyoruz. Geçtiğimiz günlerde personelimiz tarafından ziyaret edilen Şehit Ailelerimizin çocuklarının da kurslara katılması için teklif edilmiş bu ailelerimizden de 3 çocuğumuz yine kurslara katılmayı kabul etmiştir. Ben burada projenin başlangıcından itibaren desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat ESKİCİ ise Engelli bireylerin son yıllarda yapılan çalışmalarla toplum içerisine daha fazla adapte olmaya başladıklarını belirterek ? Gençlik ve Spor olarak her türlü proje de engellilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Kaymakamlığımıza da bu projeden dolayı teşekkür ediyorum.?değerlendirmesinde bulundu?.
Daha sonra protokol üyeleri engellilere kurslarda kullanacaklarını malzemelerin dağıtımını yaptı. Tören engellilerin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ