KOCASİNAN MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

KOCASİNAN MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

HOLLANDA VE FRANSA´DA STAJ YAPTI?

Kocasinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 18 genç yüreği ?İşbaşı Staj Uygulama Eğitimleri´ isimli Erasmus  öğrenci hareketliliği projesi kapsamında öğretmenlerinin gözetiminde gittikleri Fransa ve Haollanda´da 21 staj yaparak şehrimize döndüler?

Kocasinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri  ?KENDİNE DEĞER KAT´  Mesleki Eğitimde Öğrencilerimizin Yeterliliklerinin Geliştirilmesi için  İşbaşı Staj Uygulama Eğitimleri isimli erasmus+ Öğrenci Hareketliliği projesi kapsamında öğretmenlerinin gözetiminde Hollanda ve Fransa´da staj eğitimlerini tamamlayarak memleketlerine döndüler?

Türkiye Ulusal Ajansı Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü destekleri ile gerçekleşen proje ile işletmelerdeki yardımcı personelin yeterlilikleri açısından gerekli prosedürü uygulama ve bakım konularında mesleki gelişim sağlamak amacıyla yürütülen " KENDİNE DEĞER KAT "  projesi ile bölgemizde ihtiyaç olarak bilinen nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması hedeflenirken; 21 günlük stajı başarı ile tamamlayan 18 öğrenci şimdi sektörün istediği nitelikleri taşıyor olmanın gururunu yaşıyor

Söz konusu stajla iliği değerlendirmede bulunan Kocasinan MTAL Müdürü Fatma HÖKELEK, ?Okulumuz öğretmenlerinin destekleri ile hazırlanan bu Avrupa Birliği projemizin kurumlarımızda okuyan  öğrencilerin mesleki gelişimlerini sağlamıştır. Şimdi 18 kız öğrencimiz mesleki yeterliliklerini tamamlamış durumdadır. " KENDİNE DEĞER KAT " projemize katılan öğrencilerimiz Çalışma ve Toplumsal kalkınmanın insanlara gerekli önemi veren şefkatli yaklaşımlar ile bunu mesleki bilgileri ile bilimselleştiren  güçlü bir yardımcı personeli yetiştirmede öncü olacaklardır. Proje ile  Bilişim Teknolojileri ve Çocuk Gelişimi konusuna hakim olan  bu alanda ilerlemek isteyen sektöre hizmet etmek isteyen öğrenicilerin sektör elemanları olarak yetiştirilerek hem öğrenicilerin işe yerleştirilme ihtiyacı hem de toplumsal ihtiyaçlar karşılanmış olacaktır. Projemiz kapsamında seçilen öğrenciler Hollanda ve Fransada da işletmeler bünyesinde mesleki becerilerini geliştirmek üzere mesleki seviyeleri, planlanmış uygulamalı eğitimlere katılmışlardır, böylece ülkemizde aldıkları teorik bilgileri uluslararası boyutta uygulama fırsatı bularak kendilerini geliştirmiş mesleki yeterlilikleri kazanmışlardır? ifadesini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı