KOCASİNAN MÜFTÜSÜ ÇANKAYA:

KOCASİNAN MÜFTÜSÜ ÇANKAYA:

?PEYGAMBERİMİZİ ANMAKTAN ANLAMAYA GEÇMELİYİZ?

Kocasinan İlçe Müftülüğü çalışanları ?Kutlu Doğum Haftası´ münasebetiyle, ilçe müftüsü Yahya Çankaya önderliğinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde tedaviş gören hastaları ziyaret ederek onlara gül ve kitap hediye ettiler? Hastane Başhekimi Doç.Dr. İbrahim Özcan´ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, haber merkezimize yapmış olduğu değerlendirmede ?Peygamberimizi anmaktan anlamaya geçmeliyiz? diye konuştu.
Kutlu Doğum Haftası ilimizin her bölgesinde dolu dolu geçen etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya ve Müftülük çalışanları Kayseri eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret ederek, kitap ve gül hediye ettiler?
Hastanede tedavi gören hastaları tek tek dolaşan İlçe Müftülüğü çalışanları, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftasının teması olan ?Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım´ konusuna uygun hareket ederek, öncelikle Başhekim Doç. Dr. İbrahim Özcan´ı makamında ziyaret ederek, hediyelerini takdim eden Kocasinan Müftüsü Yahya Çankaya ve ekibi, daha sonra hastanede yatarak tedavi gören hastaları ziyaret etti. Haber merkezimize değerlendirmede bulunan Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya şunları söyledi; ?Diyanet İşler Başkanlığımızca her yıl Nisan ayının ilk haftaları kutlu doğum haftası oalrak kutlanıyor. 2016 yılı kurtou doğum haftamız cumartesi günü başladı ve devam ediyor. Biz de bu çerçevede bir dizi ziyaretler yapıyor. Bugün de sayın Başhekimimizi ve ekibini ziyarete geldik. Hastalarımızı arkadaşlarımız ziyaret ediyor. Her ziyaret ettiğimiz kişiye Başkanlığımızın Kutlu Doğum Haftası temasına uygun olarak Peygambermizle tevhid mücadelesi konulu kitabı takdim ediyoruz, yanında birer gül hediye veriyoruz. Ayrıca yine Peygamberimizi bize anlatan küçük cep kitapçıklarını da ilave olarak veriyoruz. Bu yıl ki Kutlu Doğum temamız, ?Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım.´ Bunu biz sohbetlerimizde vaazlarımızda dile getiriyoruz ama bu İslam Dünyasında bu ana tema ihtiyacı hissedilen bir konu. İnşallah Peygamberimizi anmaktan anlamaya geçeriz. Peygamberimizin getirmiş olduğu dinin özelliklerini iyi anlatabilirsek, toplumda inşallah sıkıntı olmayacak. Ayrışmaya zamanımız yok, bizim birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Düşmanların planlarına düşmemek gerekiyor, uyanık olmak lazım.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Avukata saldıran kadına 14 yıl 14 aya kadar hapis cezası talebi

84 polis ile aranan şahıslara operasyon

Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı