KOCASİNAN ZABITASI

KOCASİNAN ZABITASI

ANASINIFI ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞUYOR

Kocasinan Belediyesi rutin belediye çalışmalarının yanı sıra eğitim çalışmalarında da hassasiyetini devam ettiriyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, özellikle anasınıfı öğrencileriyle bir araya gelerek Bilinçli Tüketici Olmak ve Sağlıklı Beslenmek konularında sohbet tadında eğitim seminerleri gerçekleştirdiklerini belirtti.
Dikkatsiz tüketim alışkanlıklarının sağlık sorunlarına sebep olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, alınan ürünlerin sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunduğunu ifade etti. Bu hususlara dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar ?Bulaşıcı hastalıklar ile gıda güvenliği kurallarına uyulmadan üretilen, satışa ve tüketime sunulan gıda maddelerinin sebep olduğu göz önüne alınarak, gıda güvenliği bakımından özellikle çocuklarımızın sağlıklarının korunması gerekmektedir. Bu nedenle okul çağındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmelerinin sağlanabilmesi için okul kantinlerinde satılması yasak olan ürünlerle ilgili okullarda Belediyemiz Zabıta ekiplerimiz hem eğitim hem de denetleme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedirler.? dedi.
Zabıta ekipleri tarafından Ziya Gökalp mahallesindeki Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek anaokulu öğrencilerine gerçekleştirilen seminere Kocasinan Belediyesi Zabıta Müdürü Şaban Yakupoğlu´da katıldı. Zabıta Müdürü Şaban Yakupoğlu, ekibiyle birlikte seminer için gittiği okullarda hassasiyetle çalıştıklarını belirterek seminer hakkında bilgi verdi. Yakupoğlu, ?Anaokulundaki minik öğrencilerimize satın aldıkları gıda maddelerinde dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgiler veriliyor, ürünlerin son kullanma tarihleri, etiket fiyat tarifesi gibi konular ele alınıyor. Ekip arkadaşlarımız tarafından öğrencilere broşürler dağıtarak konuların pekişmesi sağlanıyor. Böylece öğrencilerin günlük hayatlarında ve alış verişlerinde karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözümleri hakkında farkındalık oluşturuldu.? İfadelerini kullandı.
Miniklere bilinçli tüketim konusunda bilgilendiren Zabıta ekipleri, kıt kaynakların etkin kullanımı açısından, okul çevresinde seyyar satıcılar tarafından öğrencilere hijyenik olmayan, sağlıksız, denetimsiz yiyecek ve çeşitli gıda maddesi satışı yapanlarla ilgili bilinçli tüketimin önemine dikkat çektiler.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”