KOCASİNAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI GÜNEŞ,

KOCASİNAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI GÜNEŞ,

"ÇİFTÇİLERİMİZİN SIKINTISININ ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR IŞIK GÖRÜLDÜ"

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından temeli atılan 749 milyon TL´lik projelerin tamamlandığında Kayseri ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, geçtiğimiz hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüştüklerini hatırlatarak, "Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile geçtiğimiz hafta görüştük. Bu yıl Kayseri´deki kuraklıktan mütevellit ilimizde hasar olduğunu kendisine ilettik" dedi. Güneş, "Sayın Bakanımız üst üste ertelenen borçların mutlaka yapılandırılması gerektiğini söyledi ve konunun takip çisi olacağını söyledi.
İlimizde yüzde 40 ve 50´lere varan bir hasar mevcut. Sıkıntılı bir dönem geçirdiğimizi Bakanımıza ilettik. Yaklaşık bir saat kadar görüşmemiz oldu. Bu konuları ilimizin siyasileri olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki´ye, AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Mustafa Elitaş Bey´e, İsmail Emrah Karayel ve İsmail Tamer milletvekillerimiz de bu konuları biliyor.
İnşallah çiftçilerimizin sıkıntısının çözümü için ışık görüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanını Kayseri´ye davet etiklerini söyledi. Sorunlarımızın çözümü konusunda bir müjde bekliyoruz" ifadesinde bulundu.
Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Güneş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hafta sonu temeli atılan 749 milyon TL´lik projeleri ise şu şekilde değerlendirdi:
"Temeli atılan projeler büyük hizmetlerdir. Bahçecik barajından gelen sulama projesi ile şu anda 30 bin dönüm arazi sulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız Bünyan Karadayı tarafında 54 bin dekar sulama projesinin temelini attı. 230 bin dekar Bünyan ve Sarıoğlan tarafındaki arazilerin sulama projesinin temelini attı. Kayseri ekonomisi ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Kazancımız ikiye üçe katlanacak. Sulama yapılan bölgelerde elde edilen ürünler daha kaliteli oluyor.
Projeler ilimize hayırlı uğurlu olsun. Kayseri çiftçimize yakışır projeler. Yamula Barajı´ndan gelen Dadağı tünelinden 100 bin dönüm arazi sulu tarıma açıldı. İlave projeler var. Sayın Bakanımıza burayı da ilettik ve projeye dahil edileceğini ifade etti. Bunun yanında Sayın Bakanımızın dediği gibi sadece Sarımsaklı ovasında vahşi sulama var. Buranın da projesi bitti ve yarın proje ihalesi yapılacak. Daha sonra yatırıma alınacak. Sarımsaklı ovasının da proje ihalesi 11. Ayda bitecek. Burada çılgın sulama işi bitecek."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"