KOCASİNAN 4 BİN YIL ÖNCESİNİ TANITACAK

KOCASİNAN 4 BİN YIL ÖNCESİNİ TANITACAK

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, 4 bin yıl önce Asurlu tüccarların hayat tarzını üstü çatılı açık hava müzesiyle dünya kültürel mirasına kazandıracaklarını söyledi. Başkan Bekir Yıldız, 5 bin yıllık tarihi geçmişiyle çok önemli medeniyetlere ev s

Kültepe-Karum'da Asurlu tüccarlara ait 5 evi, '5 Ev Çatı Koruma Projesi' adı altında düzenleyerek ziyaretçileri 4 bin yıl önceye götürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, “Aynı Anadolu mimarisi gibi Asurlular temel taş üzerine kerpiçle ev inşa etmiş. Tabii, hava şartları ve yağışlar bu yapıları her geçen gün olumsuz etkiliyor. Ziyaretçiler de bu gezdikleri harabelerden bir şey anlamıyor. Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'nun yürüteceği projeyle buradaki 5 evi; fırını, ocağı, küpü, yaşama alanı, mezarıyla birlikte ortaya çıkarıp canlandırılacağız. Bu 5 yapının çatısını kapatarak bu alanı, ziyaretçiyi 4 bin yıl önceye götürecek şekilde anlaşılabilir mekan haline getireceğiz. Asurluların hayatlarından bir kesit sunacağız, ziyaretçi sadece harabe görmeyecek. Kültür mirasını koruma altına alacak, 4 bin yıl önceyi anlayacağız” şeklinde bilgiler verdi.

Başkan Bekir Yıldız, '2011 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında, tahmini maliyeti 500 bin lira olan Kültepe-Karum 5 Ev Çatı Koruma Projesi'nin, Or-An'dan yaklaşık 315 bin lira mali destek almaya hak kazandığını da kaydetti.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi