KOCASİNAN BAĞIMSIZ BAŞKAN ADAYI SUNGUR

KOCASİNAN BAĞIMSIZ BAŞKAN ADAYI SUNGUR

30 Mart yerel seçimlerinde Kocasinan Belediye Başkanlığı için bağımsız olarak adaylığını koyan Kayseri Turizmciler Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur, Kocasinan`ın yapılan tüm işlere rağmen koskoca bir köy olmaktan kurtulamadığını ileri sürerek, ``Koca

Kocasinan Belediye Başkanlığı için `Bağımsız` aday olmasını ve seçilmesi halinde neler yapacağını anlatan Enver Sungur, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan her vatandaşın, seçilme yeterliliğine sahipse yerel seçimlerde de genel seçimlerde de aday olabileceğini ifade etti. Sungur, ``Sadece partilerin listelerinde yer alanların ya da siyasi partilerin işaret ettiği kişilerin değil de veya aday olmak isteyip de kendini herhangi bir partide görmeyen kişilerin bağımsız aday olma hakkı vardır. Şehre bir şeyler verebilme adına, artı değer katabilme açısından aday olunması gerektiğini savunan birisi olarak aday olduğumu söyleyebilirim`` diye konuştu.
Sungur, ``Kocasinan`ın 20 yıl öncesine bakıldığında, gerçekten Kocasinan, yapılmışlıklarıyla birlikte, koskoca bir köy olmaktan kurtulmuş değildir maalesef. Bir milyonluk şehir olan Kayseri`nin merkez ilçelerinden biri olmasına rağmen, sadece şehrin ön kısmına baktığımızda birkaç görüntünün iyi olduğunu ama bir arka sokağa geçtiğimizde içler acısı bir durumun olduğunu görmekteyiz. Bu sadece şehrin yapılanmasıyla alakalı değil, halkın yaşam standardının geriletilmesiyle de alakalıdır. Yani büyük devlet yatırımlarını bir kenara bıraktığımızda, şehrin belediye olarak yapmış olduğu faaliyetler veya projelere baktığımızda, çok geri kaldığını görmekteyiz. Büyük devlet projelerinin, belediye ile birlikte yapılması gerektiğini düşünüyorum ve bunların yapılmadığını görüyoruz`` ifadelerini kullandı.
Kocasinan`ın hızla geliştirilebilecek bir bölge olduğunu vurgulayan Sungur, şöyle devam etti:
``Çünkü hızla göç alan bir bölge. İnşaat, turizm ve sağlık sektörünün hızla geliştiği bir şehirdeyiz. Marka şehir olarak lanse ediliyor ama bazı bölgelerde bunun altının boş olduğunu görüyorum. Bu boşluğun hızla doldurulabileceğini düşünüyorum. Büyük projelerin yanı sıra, küçük küçük projelerle halkın refah seviyesinin arttırılacağını öngörüyoruz. Kocasinan`a sadece bir ilçe olarak bakılmamalı. Gerek tarımda, gerek hayvancılıkta gerekse sebze-meyve yetiştiriciliğinde, insanların ürünlerini satma noktasında öncü rol oynamak, ürünlerin geliştirilmesinde öncü rol oynamak ve bu insanları desteklemek gerekir.``
Kayseri gibi bir milyonluk şehirde, çok daha kaliteli, çok daha proje üretebilecek beyinler bulunduğunu bildiklerini ancak maalesef bu insanların yönetim makamında bulunmadığını kaydeden Sungur, ``Bundan dolayı, seçilip seçilmemekten ziyade, bunun ortaya konabilmesi, dile getirilebilmesi çok önemliydi. Bağımsız aday olarak bu noktada bir adım atmış oldum. Gerçekten bu şehre yazık edilmemesi adına, partilere değil, bizi yönetecek, bize hizmet getirecek insanlara bu seçimlerde oy vereceğiz. Yani burada partiler önemlidir ama sizi yönetecek insanların bu işi yapabilirlik derecesine bakmak gerekiyor`` dedi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı