KOCASİNAN BAHARA HAZIR

KOCASİNAN BAHARA HAZIR

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, bahar hazırlıklarını tamamlayıp yeşil alan miktarını ve ağaç sayısını artırabilmek için 2013 yılını da yoğun bir çalışma temposuyla değerlendireceklerini söyledi.

Kayseri’de, hayatı kolaylaştırmak ve yaşanabilir bir şehir sunmak için yoğun şekilde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız,”Şehirlerin yeşil alan ve ağaca hava gibi su gibi ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Ağaç, şehirleri şehir yapan etkenlerin en başında yer almaktadır. Şehrin havasını temizleyen, insanların rahat nefes alabilmelerini sağlayan ağacın dikimine ve bakımına önem veriyoruz. Uygun olan her alana ağaç dikip yeşillendiriyoruz” dedi.
Başkan Bekir Yıldız, Kayseri’de yeşil alan miktarını dünya standartlarına taşıdıklarına dikkat çekerek” Geçtiğimiz hafta içinde havaların uygun olduğu zamanlarda 4 bin civarında akçaağaç, çınar, top akasya, dişbudak, ıhlamur, süs eriği diktik. Diktiğimiz ağacın her ihtiyacını karşılıyor, özenle bakımını yapıyoruz. Bugün 21 Mart, Nevruz, baharın başlangıcı kabul edilir. Biz, bu baharda 30 bin fidan daha dikeceğiz. Bunun yanında 30 bin kadar menekşe ve karanfil gibi çiçeği tavalarından çıkardık, parklara ve refüjlere dikeceğiz. Yemyeşil görüntüsü ve dallarında kuşların cıvıltısıyla renk kattığı ağaçlarla kaplı bir ortam oluşturmak için çalışıyoruz. Daha yeşil bir Kayseri, daha yeşil bir Kocasinan için elimizden geleni yapıyoruz. Mevcut ağaçların ve dikilen fidanlarımızın korunmasında vatandaşlarımızın yardımcı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.




Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da