KOCASİNAN BELEDİYESİ KEDİ BACAĞINI DÜNYAYA TANITACAK

KOCASİNAN BELEDİYESİ KEDİ BACAĞINI DÜNYAYA TANITACAK

Kocasinan Belediyesi yerel değerleri gözler önüne seriyor. Erkilet’in meşhur Kedi Bacağı yapılan tanıtımlar ve organizasyonlarla dünyaya açılıyor. Bu kapsamda Erkilet’te düzenlenen etkinlikte konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, &#

Kocasinan Belediyesi Erkilet’in meşhur lezzetlerinden Kedi Bacağı’nın tanıtımı ve yaşatılması için etkinlik düzenledi. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlikte geleneksel yöntemlerle odun ateşinde ve bakır kazanlarda bol miktarda Kedi Bacağı yapıldı.

 

Etkinlik, yerel sanatçıların konseriyle başladı.

 

 “Yerel Güzeldir” sloganıyla sözlerine başlayan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, “Yüzyıllar boyunca üzüm ve cevizden en doğal şekilde üretilen Kedi Bacağı isimli ürünümüz dünyadaki tüm insanlara takdim edilebilecek ürün. Şehirleşme ve köyden kaçış gibi etkenler nedeniyle bu değerlerimiz unutuldu. Hem coğrafi, hem kültürel, hemde tarihi değerlerimizi insanlığa takdim etmek ve bu değerlerimizin kıymetini bilmek adına bu değerler açığa çıksın istiyoruz. Ancak bu değerlerimizin kıymeti olursa insanlığa takdim edebiliriz. İçi boş şeylerin takdimini yapamayız. Biz kedi bacağının içi dolu, kaliteli damak tadına uygun bir lezzet olduğuna inanıyoruz. Kocasinan Belediye’si olarak burada yaşayan insanlarımıza üretime devam edin derken bir yandan da elimizden geldiği kadar şehrimize, ülkemize ve dünyaya takdim etmeye gayret ediyoruz. Kocasinan bölgemizde çok farklı ürünler var. Fasulye her yerde var ama Gömeç’in fasulyesinin farklı olduğunu biliyoruz. Cuma günüde bu bağlamda Gömeç’te kuru fasulye yiyeceğiz. Tüm halkımızı davet ediyorum. Buradaki mesele yerel ürünlerimizi endüstri haline getirip insanlarımıza kazanç kapısı oluşturmak.  İnsanımızın kendisinden, kendi ürününden, coğrafyasından kopuşunu geri çevirmek istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından Başkan Bekir Yıldız etkinliğe katılan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İncesu Belediye Başkanı Zekeriye Karayol ve Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ile birlikte bakır kazanlarda Kedi Bacağı yaptı.

 

Ana maddesi Üzüm ve ceviz olan Kedi Bacakları davetliler tarafından beğeniyle tüketildi.

 



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü