KOCASİNAN, EKMEK İSRAFINA KARŞI UYARDI

KOCASİNAN, EKMEK İSRAFINA KARŞI UYARDI

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, israfsız belediye olduklarını, israfa karşı açılan her kampanyanın en büyük destekçisi olduklarını söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kayseri Şube Müdürü Sali Aksu ekmek israfını önleme kampanyasıyla ilgili Başkan Bekir Yıldız'ı makamında ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek destek istedi.
Türkiye'de yılda 1,5 milyar lira ekmek israfı yaşanmasının son derece vahim olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, "542 bin ton buğday israf oluyor. Bu kadar buğdaydan ekmek yapılıyor. Bu kadar insanın alın teri, toprakla uğraşması var, çiftçi ekiyor, biçiyor, depolanıyor, un haline getiriliyor. Ekmek olması için alın teri, emeği, katkı malzemesi kullanılıyor. Ekmek yapıldıktan sonra 1,5 milyar lira karşılığında 542 bin ton buğdayı israf ediyoruz. Bu hangi akıl sahibi insanın tasvip edebileceği, hangi vicdanın hangi kesenin, hangi kasanın dayanabileceği bir iştir" diye sordu.
Başkan Bekir Yıldız, şöyle devam etti:
"İnancımızın temelinde ekmeği israf etmemek var. Fakat insan dikkat etmezse israf yaşıyor. Sizi tebrik ediyorum. Allah kolaylık versin. Biz bu kampanyanın her kısmında, sonuna kadar destekçisi olarak varız. İnsanlara anlatılsa bizim insanımız aklı selimdir, bunun önüne geçer. Bu kadar emeğin, gayretin, alın terinin, paranın sarfına hiç bir gönül razı olmaz. Yerde şöyle küçük bir kırıntı bulunsa hemen onu ıslatır, kuşlar yesin diye bir damın başına koyarız. Çamura düşmüşse ayak altında kalmasın diye alır duvarın deliklerine koyarız. Ekmeğin bir de aziz, değerli kısmı var. Sadece parayla alakalı bir konu değil. Ama sırf para kısmı büyük can yakıyor."
Başkan Bekir Yıldız, rahmetli annesinin ekmek artığıyla 30-35 çeşit yemek yaptığına dikkat çekerek ekmek mantısının tarifini de anlattı.
Sali Aksu da, "Başbakanımızın desteğiyle TMO'nun öncülüğünde yürütülen ekmek israfı kampanyamız devam ediyor. Gönül istiyor ki bayat ekmek hiç olmasın. Ama ola ki evde artan bayat ekmekten yapılacak 50 çeşit yemek tarifi olan kitap hazırladık" şeklinde bilgiler verdi.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”