KOCASİNAN GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ İSTEMİYOR

KOCASİNAN GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ İSTEMİYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, düğün salonlarının gürültü kirliliği oluşturmaması için yapılacak ölçüm sonucu standartları sağlamayan salonlarının ruhsatının iptal edileceğini söyledi.

Özellikle yaz aylarında yoğunlaşan düğünler nedeniyle gürültü kirliliğinin çevreyi rahatsız ettiğini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız,” İlgili arkadaşlara talimat verdik. Çıkan yeni yönetmelik de göz önünde bulundurularak düğün salonlarıyla görüşmeler yapılacak, gürültü kirliliğiyle çevrenin rahatsız edilmemesi istenecek. Standartlara uymayan gürültü kirliliği oluşturanların ruhsatı iptal edilecek” dedi.
Başkan Bekir Yıldız'ın ‘gürültü kirliliği olmasın' talimatı sonrası Başkan Yardımcısı Esat Öztürk Kocasinan Belediyesi sınırları içinde faaliyet gösteren düğün salonu işletmecilerini topladı. Öztürk, Malumunuz 4 Haziran 2010 tarihli yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklik yapıldı. Çevresel gürültünün değerlendirilmesi yönetmeliğinde yapılan değişiklik 27 Nisan 2011 tarihinde yürürlüğe girdi. Bunu sizlerle değerlendireceğiz. Herkes kurallara uyacak, gürültü olmayacak” uyarısında bulundu.
Sağlık İşleri Müdürü Gülnur Karamavuş da işletmecilere yönetmelik değişikliği ve gürültü kirliliği oluşturulmaması için yapılması gerekenleri şöyle anlattı, Eğlence yerlerinden kaynaklanan gürültünün önlenmesi ve kontrol altına alınması için yeni idari ve teknik düzenlemeler yapılmıştır. Halkın huzuru ve kamu istirahatı açısından sıkıntısı bulunmayan işletmelere ruhsat verilecek. Düğün esnasında gerekli arka plan ölçümleri yapılarak rapor hazırlanacak. Bu raporlara göre Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından uygun görüş verilecek. Yönetmelikteki standartları sağlayan işletmelerimize izin belgesi düzenleyeceğiz. Bu izni alan işletmeler faaliyetlerini sürdürecek. Gece 24, sabah 7 arası müzik yayını yapılması kesinlikle yasak. Düğünler de salonlarda 19 ile 23 arasında yapılabilecek.”



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti