KOCASİNAN KURBAN BAYRAMINA HAZIR

KOCASİNAN KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kurban bayramı için Oymaağaç’ta 4 kurban kesim noktası kuracaklarını ve 2 mobil kesim aracı satın alacaklarını söyledi.

Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesine istinaden Ağustos toplantısını Başkan Mustafa Çelik yönetiminde yaptı. Başkan Çelik temmuz ayı içinde yapılan çalışmaları anlattı, Kurban Bayramı hazırlıkları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Bu yıl da Kocasinan’da çevre kirliliğine sebebiyet verecek olumsuzlukların yaşanmaması adına gerekli önlemleri şimdiden aldıklarını vurgulayan Başkan Çelik, “Kurban Bayramı için özellikle sokaklarımızda kan, pislik ve kurban atıkları gibi çevre kirliliği yaratan görüntülerin ortaya çıkmaması ve vahşet gibi sunulabilecek görüntülerin oluşmaması için çok özel tedbirler alıyoruz. Kocasinan Bölgesi’nin Kurban Satış Yeri Oymaağaç olarak belirlendi. Bunun için bu Oymaağaç’ı yeniden planlıyoruz.  Tüm kurban satıcılarının çadırlarını kuracakları, hayvanlarını besleyebilecekleri özel alanlar planlıyoruz. İtfaiye, ambulans ve din görevlilerin de bulunacağı alanlar olacak. Kurban almak için gelen vatandaşların rahat edebilmesi için yiyecek, içecek ikramının yapılabileceği kafe tarzı alanların da bulunacağı çok nezih bir kurban satış ortamı hazırlayacağız” dedi.  

Bu yıl ilk kez farklı bir uygulama yaparak ikisi büyükbaş ikisi de küçükbaş hayvanlar için 4 kurban kesim noktası oluşturacaklarını vurgulayan Başkan Çelik, “İçinde 10 ila 18 kasabın aynı anda çalışabileceği modern kesimhaneleri bu alanda kuracağız. Ortalama 5 dakika içerisinde bir büyükbaş hayvanın kesilebileceği çok büyük kapasiteli 4 kesimhane hazırlıyoruz.  Buraların tüm altyapı hazırlıklarını tamamladık. Kurban satış noktasına gelen vatandaşlarımız aracını park edecek, kurbanını alacak, aracına bindirip kesim yerine getirecek ve tertemiz olarak poşetlerin içerisinde kurbanını parçalara ayrılmış vaziyette götürebilecek. Bunun yanı sıra 2 yüksek kapasiteli mobil kesim aracı alacağız. Bu araçlarımızı da nüfusun en kalabalık olduğu Fatih, Fevzi Çakmak, Erciyesevler ve Mimar Sinan mahallelerimize konuşlandırmayı planlıyoruz. Bu araçlarla 10 saatlik bir çalışmayla ortalama 400 küçükbaş hayvanın kesilmesini planlıyoruz.  Oymaağaç için planlanan hijyenik ortamlar buralarda da oluşturulacak. Kurban satış noktalarında yardımcı ekiplerimiz ve ilkyardım ekiplerimiz de hazır bulunacak. Bu kurban bayramında Kocasinan Belediyesi çok farklı uygulamalara imza atacak. Pırıl pırıl bir bayram geçireceğiz. Bunun da müjdesini şimdiden vermiş olmak istiyorum” diye konuştu.

Kentsel dönüşümle ilgili olarak 8 bölgede proje çalışmalarının son aşamasına geldiğini bildiren Başkan Çelik, hemen hemen her bölgede bir kentsel dönüşüm çalışması yapacaklarını da sözlerine ekledi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”