KOCASİNAN ORGANİK PAZARI AÇILIYOR

KOCASİNAN ORGANİK PAZARI AÇILIYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, sağlıklı ürünün üretimini ve tüketimini teşvik için kurulan organik ürün pazarını, 21 Temmuz 2013 Pazar günü hizmete açacaklarını söyledi.

Hormonsuz, katkısız ve doğal organik ürünlerin yoğun biçimde arz ve talebinin oluştuğuna dikkat çeken Başkan Bekir Yıldız, "2 dernek organik pazar organizasyonu konusunda Kocasinan Belediyesi ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü denetiminde organik ürünlerin satışını gerçekleştirecek. Organik Pazarda tohumdan hasada, hasattan tüketiciye kadar geçen süreçte organik olmayan, sertifikasız hiçbir ürünün satılmasına izin verilmeyecek" dedi.

 Başkan Bekir Yıldız, "Pazardaki ürünlerin organik niteliklerini, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü testlerle laboratuvar ortamında denetleyecek. Her şey organik olacak. Fahiş fiyat uygulamasına da izin verilmeyecek. Bu uygulamalarla ilgili protokol hazırladık. Organik Pazarın pazar günleri Erciyesevler Pazar Yeri`nde açılmasını kararlaştırdık. Bununla da Türkiye`de yeni bir kapı açıldı. Arkadaşlarımız Meclis Salonu`nda pazara katılacak esnafla bir toplantı yaparak Organik Pazarın çalışma şekli ve şartlarını esnafımıza anlatarak önlüklerini ve masa örtülerini dağıttı. Taahhütname imzalattı. Pazar günü 9.00-19.00 saatleri arasında açık kalacak. İnşallah hayırlı olur. Hemşehrilerimizi Organik Pazar açılışına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı