KOCASİNAN VE MELİKGAZİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

KOCASİNAN VE MELİKGAZİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Kayseri Ulaşım Turizm İnşaat A.Ş.’de bulunan belediye hisselerinin 45 bin liraya çıkarılması talebinin rutin bir sermaye artışı olduğunu belirten Başkan Bekir Yıldız,”Genel olarak sermaye artışlarına iştirak etmiyoruz. Ancak bu artış, şirketin

Başkan Bekir Yıldız, Kocasinan Belediyesi’nde görev yapan memur ve sözleşmeli personel adına memur sendikasıyla sosyal denge sözleşmesinin yapılmasına izin verilmesi ve yapılacak sözleşmeye imza atmak üzere belediye başkanına veya görevlendireceği belediye başkan yardımcısına yetki verilmesi gerektiğine dikkat çekerek,” Türkiye’de belediyelerin yüzde 70’i bu görüşmeleri yaptı. Biz memur maaş artış oranı açıklandıktan sonra görüşelim demiştik. Şimdi memur sendikasıyla denge sözleşmesi yapacağız” bilgilendirmesinin ardından meclis yetki verdi.
    Kamu kurum ve kuruluşlarının bir bütün olarak aynı mekanda bulunmasını doğru bulduğunun altını çizen Başkan Bekir Yıldız,” SGK, Talas Yolu üzerinde yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alanda bütün birimleriyle bir araya gelmek için çalışıyor. Vergi daireleri de, Adliye Sarayı’nın arkasında bütün birimlerini bir araya getirecek. Derli toplu biçimde vatandaş gittiğinde her bölüm bir arada olsun. Vatandaşın hizmeti hemen orada görülmeli, yeni bir talebi varsa yine orada çözülüp, eksiği için başka bir yere yönlendirmeden yine o mekanda çözülmelidir” şeklinde konuştu.

  

Melikgazi Meclis gündeminde yer alan 20 madde tek tek oylanarak karara bağladı. Bu maddelerden birer idari ve mali ile 18’si ise imar konusu olup, 7 maddesi karara bağlanırken 13 madde ilgili komisyonlara havale edildi. Melikgazi Belediyesinde çalışan memur ve sözleşmeli olarak istihdam edilen kamu görevlilerine sosyal denge tazminatı ile ilgili konunun komisyona havale edildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “ Melikgazi Belediye Meclisi olarak alınan kararlar ilçemize yatırım ve hizmet olarak yansımaktadır. Dolayısı ile örnek ve referans belediyenin temelinde belediye meclis kararların büyük bir payı vardır. Belediye Meclisimizin bu toplantısında 5 ayrı trafo merkezi için yer tahsisi yapılmıştır “ dedi.
    Kayseri Ulaşım Turizm İnşaat Proje Müşavirlik Telekomünikasyon San. Ve Ticret A.Ş Sermeye Artış Payının onaylandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, belediye çalışmalarına yön ve karar veren başarının ve hizmetlerin altında imzası bulunan tüm meclis üyelerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”