KOCASİNAN YENİ PROJELERİN ALTYAPISINA BAŞLADI

KOCASİNAN YENİ PROJELERİN ALTYAPISINA BAŞLADI

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, seçimlerden önce açıkladıkları birçok projenin alt yapı çalışmasına başladıklarını söyledi.

            Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu`na istinaden Başkan Mustafa Çelik yönetiminde toplanarak gündemindeki konuları görüşüp karara bağladı. Göreve başladığı günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Çelik, "Yaptığımız faaliyetlerin ve harcadığımız zamanın önemli bir bölümünü kentsel dönüşüm ve imar çalışmaları oluşturmaktadır" dedi.

           

            Kocasinan`ın çehresini değiştirmek adına Kentsel Dönüşüm Projelerine büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Çelik, "Eğer yeni bir Kocasinan istiyorsak mutlaka bu dönüşümü yapmamız gerekmektedir. Ahi Evran, Yeşil Mahalle, Gazi Osman, Erkilet, Argıncık ve Yeni Hal Binası`nın karşısında Kentsel Dönüşüm çalışmalarının startını vermiş bulunmaktayız" dedi.

 

            Seçimlerden önce açıkladıkları organik bahçe projesiyle ilgili olarak yer temini konusundaki sıkıntıyı aştıklarını vurgulayan Başkan Çelik," Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Anadolu Harikalar Diyarı`nda bulunan Bilim Müzesi’nin hemen arka bölümündeki alanı bu konuda bize tahsis etti. Yine aynı alan içerisinde okçulukla ilgili olarak da tesis ve poligonlar yapacağız. Bu alanda amatör ve profesyonel okçuların kullanabilecekleri bir proje hazırlıyoruz" diye konuştu.

            Fevzi Çakmak ve Yakut Mahallesi`nde Kadın Gelişim Merkezi yapılmasıyla ilgili yer tespitini gerçekleştirdiklerini ve çalışmalara hızla devam ettiklerini belirten Başkan Çelik, "            Mahalle Evleri`yle ilgili proje çalışmaları da tamamlandı, ihale sürecini ise bu ay içerisinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İlk etapta 12 mahallede mahalle evinin yapımına başlayacağız. Fevzi Çakmak, Mimarsinan ve Erciyesevler Mahallelesi`nde de cadde ve sokaklarda kaldırımla asfalt yenileme işlerine başlayacağız. Bir hafta önce faaliyete geçirdiğimiz Cami Temizleme Ekibi bugün itibarıyla 82 camiyi temizledi. Ay sonuna kadar bütün camilerimizde bu temizliği bitirmeyi planlıyoruz. Şehrimizi daha temiz tutmak adına temizlik ekibimizin donanımlarını ve eleman sayılarını artırdık. Oluşturduğumuz başka bir ekip ise Kocasinan’a bağlanan yeni mahalle ve köyleri gezerek temizlik çalışmalarına katkı sağlıyor. Bu ekip, ramazan ayı sonuna kadar bütün mahallelerimizdeki meydan ve mezarlıkları tertemiz hale getirecek" şeklinde bilgiler verdi.

 

            29 asıl 3 ek gündem maddesini görüşen Kocasinan Belediye Meclisi, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere iş makinası ve taşıt alınmasıyla bedensel engellilerin topluma entegrasyonu ve istihdamı konusunda Avrupa Birliği Projesi hazırlanmasını da oybirliğiyle kabul etti.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor