KOCASİNAN´DA BÜTÜN CADDE VE SOKAKLAR

KOCASİNAN´DA BÜTÜN CADDE VE SOKAKLAR

3D TEKNOLOJİSİYLE GÖRÜNTÜLENİYOR

 

Modern belediyecilik hizmetlerinde teknolojik imkanlardan yararlanan Kocasinan Belediyesi, cadde ve sokak ölçümleri için 3D panoramik fotoğraflama ve Lidar teknolojisi kullanıyor. Belediyecilik hizmetlerinde coğrafi bilgi işlemlerine ağırlık verdiklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kullanılan teknolojik cihazların daha sağlıklı, daha kaliteli ve daha hızlı hizmet olarak vatandaşa dönüş yapacağını belirtti.
Otomobil üzerine monte edilerek kullanılan ve geomobis adı verilen cihazı Kayseri´ye getirdiklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, bu cihaz sayesinde dijital kameralar, lazer tarayıcılar, ışıklı radar ve navigasyon sistemlerinin kullanıldığını belirtti. Geomobis ile Kocasinan ilçe sınırlarındaki bütün cadde ve sokakların koordinatlama işlemlerinin yapılacağını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, elde edilen verilerin, çalışmalar tamamlandıktan sonra Kocasinan Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine entegre edileceğini söyledi. Başkan Çolakbayrakdar ayrıca şu bilgileri verdi; ?Bu sistemle birlikte, çalışma yapılan bölgede yer alan her türlü obje, nesne ya da taşınmaza ait görüntüleri istediğimiz anda uzunluk, yükseklik, mesafe ve alan hesaplamalarıyla keşif yapabiliyor, görüntüleyip kaydedebiliyoruz. Ayrıca 3 boyutlu modeller için veri kaynağı oluşturabiliyoruz. Ağaçlar, tabelalar, inşaat çalışmaları, evler ve çevredeki diğer nesnelerin konumu, ölçüleri gibi veriler elde ederek görüntü içindeki tüm ağaçlar, elektrik direkleri, banklar, reklam tabelaları, bilboardlar, alt yapı unsurları, bina sayımları, bina durumları, trafik işaretleri, trafik lambaları, totemler, bozuk asfalt ve bordür tespiti, kaldırım genişliği, yol genişliği, yol çizgileri, yaya geçidi çizgilerinin durumu tespiti, sayımı, koordinat belirlenmesi gibi uygulamaları Belediyemiz bünyesinde gerçekleştirebiliyoruz.?
Başkan Çolakbayrakdar, ?Elde edilen görüntülerden şehir siluetini görerek, sahaya çıkan ekip sayımızı ve operasyon maliyetlerini azaltmayı amaçlıyoruz. Ayrıca yapmış olduğumuz çalışmalardan elde ettiğimiz yüksek çözünürlüklü cadde ve sokak fotoğraflarımız vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.? diyerek sözlerini tamamladı.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti