KOCASİNAN´DA CAMİLER RAMAZAN AYINDA DA GÜL KOKUYOR

KOCASİNAN´DA CAMİLER RAMAZAN AYINDA DA GÜL KOKUYOR

CAMİLERİMİZ KUTSAL MEKANLARIMIZDIR

Kocasinan Belediyesi tarafından 2014 yılında Kayseri´de ilk olarak kurulan ?Cami Temizleme Ekibi´, ilçe sınırları içerisindeki 244 camiyi periyodik olarak temizleyip, gül suyuyla yıkıyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, örnek bir sosyal belediyecilik hizmeti sunduklarını belirterek, vatandaşların daha temiz ve daha huzurlu bir şekilde ibadet yapmalarına katkı sağladıklarını söyledi.

?Daha Temiz Kocasinan´ için yeniliklere imza atan Kocasinan Belediyesi, teknolojik temizleme cihazları ve profesyonel ekiplerle, camilerin dış temizliğinin yanında halı, kapı, cam, ahşap, kitaplık ve fayansları da hijyenik olarak temizleyip, gül suyuyla yıkıyor. Toplam 4´er kişiden oluşan 2 ayrı Cami Temizleme Ekibi, ilçe sınırları içerisinde bulunan 244 camiyi ayda en az bir kez temizlerken, gül suyuyla ise camilerin mis gibi kokmasına katkı sağlıyor.

Kayseri´de ilk olarak Kocasinan Belediyesi tarafından ?Cami Temizleme Ekibi´nin kurulduğunu hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, mescit ve camilerin kutsal mekanlar olduğunu belirtti. Kocasinan´ın her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ?Camilerimiz kutsal mekanlarımızdır. Belediye olarak camilerimizin, mescitlerimizin restore edilmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın huşu içerisinde ibadet edebilmesi için camilerimizin daha temiz olmasına özen gösteriyoruz. Bu kapsamda kurduğumuz ?Cami Temizleme Ekibi´ ile ilçe genelinde 171 merkez ve 73 kırsal mahalleler olmak üzere toplam 244 caminin temizliği yapılıyor. Camilerimizde ayda en az bir defa genel temizlik yapılıyor ve gül suyu ile yıkanıyor. Ayrıca dini ve özel günlerde de gül suyu ile camilerimiz yıkanıyor. Camilerimiz de mis gibi gül kokan ortamda cemaatin ibadetlerini yapma imkanı sunuyoruz.? ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Temizlik çalışmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden vatandaşlar ise belediyenin böyle bir hizmet verdiği için başta Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tur hizmetlerin devam etmesini istedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"