KOCASİNAN´DA EĞİTİMLE AİLE BAĞLARI PEKİŞTİRİLİYOR

KOCASİNAN´DA EĞİTİMLE AİLE BAĞLARI PEKİŞTİRİLİYOR

Kocasinan Belediyesi, milli ve manevi değerlerin yaşatılması ve aile bağlarının güçlendirilmesi amacıyla düzenlediği eğitimlerle kadınları geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

Kocasinan Belediyesi, milli ve manevi değerlerin yaşatılması ve aile bağlarının güçlendirilmesi amacıyla düzenlediği eğitimlerle kadınları geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Kocasinan Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik ?Aile içi iletişim eşler arası çatışma ve çözüm yolları´ konulu seminer düzenledi. Kocasinan Akademi Yakut tesisin konferans salonunda gerçekleşen seminere kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlikle ilgili açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ?Kocasinan Belediyesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle bir eğitim semineri gerçekleştirdik. Aile; toplumu oluşturan en temel unsurdur. Bundan dolayı daha bilinçli toplumlar oluşması ve aile bağlarının daha da güçlendirilmesi için bu tür eğitimlere önem veriyoruz. Vatandaşlarımız için bu ve buna benzer faydalı eğitim programlarına her zaman destek olmaya devam edeceğiz.? diye konuştu.
Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Danışmanı Sosyal Hizmetler Uzmanı Kadir Yılmaz, ?Aile içi iletişim eşler arası çatışma ve çözüm yolları´ konulu sunumu gerçekleştirerek, evlilikte çatışma sebepleri, Türkiye´deki boşanma oranları ve sorunların çözüm yolları hakkında bilgiler verdi.
Eşler arası iletişimde 20 altın kuralı sıralayan Kadir Yılmaz, eşler arası iletişimde sorunların çözümü için anahtar kelime ve cümleleri şu şekilde sıraladı: ?haklısın, mümkündür, seni seviyorum, seni çok iyi anlıyorum, eline sağlık, Sen bir tanesin, özür dilerim, hayırlısı olur inşallah, sen Allah´ın bir lütfusun, problem değil, teşekkür ederim, kızgınlığım sana değil, dualarım seninle, bana biraz zaman tanı lütfen, canın sağ olsun, hakkını helal et, Allah senden razı olsun, harika olmuş, vb??
Merak ettikleri birçok konu hakkında bilgi sahibi olan Kadınlara çeşitli ikramlarda bulunulmasının ardından program sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ