KOCASİNAN´DA OKUL TANITIMI

KOCASİNAN´DA OKUL TANITIMI

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Hayırsever Hacı Ömer Tepecik´in katkısıyla Erkilet Mahallesi´nde yaptırılan 24 derslikli Hacı Ömer - Ayten Tepecik Anaokulu, ilkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu´nun açılış ve tanıtım töreni Kocas

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Hayırsever Hacı Ömer Tepecik´in katkısıyla Erkilet Mahallesi´nde yaptırılan 24 derslikli Hacı Ömer - Ayten Tepecik Anaokulu, ilkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu´nun açılış ve tanıtım töreni Kocasinan Belediyesi´nce gerçekleştirildi.
Kocasinan´da eğitime ilişkin yatırımların yanı sıra sık sık okul ziyaretleri gerçekleştirerek herkesin takdirini ve sevgisini kazanan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, okulun girişinde çocukların yoğun sevgisiyle karşılaştı.
Okulun açılış ve tanıtım törenine, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Eğitim Bir- Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, Tepecik ailesi, öğrenci ve öğretmenler ile davetliler katıldı.
Hacı Ömer Ayten Tepecik İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle başlayan törende konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak eğitime ve öğretime hassasiyetle her zaman destek verdiklerini vurguladı.
Başkan Çolakbayrakdar, hayırsever Hacı Ömer Tepecik´in hayatının örnek teşkil ettiğini vurgulayarak, ?Parayı kazanabilmek belki herkese nasip olabilir ama o kazanılan parayı hayırlı bir işte kullanabilmek herhalde herkese nasip olmaz. 7 yaşında çalışma hayatına başlayıp, işçi maaşıyla tabiri caizse; dişinden tırnağından artırarak, biriktirdikleriyle aile sorumluluğunun yanı sıra bu topraklar için hayırda bulunması gurur verici bir tablodur. Allah hayrınızı kabul etsin? ifadelerini kullandı.
Kayseri´yi hayırseverler şehri olarak niteleyen Başkan Çolakbayrakdar, ?İşçisinden işverenine, fabrikatöründen esnafına kadar birçok vatandaşımızın bu topraklara borcunu ödemek için yapmış olduğu hayırları var. Bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Burada Tepecik ailesinin vermiş olduğu arsa üzerinde devletimizin yaptırmış olduğu okulda, geleceğimizin teminatı gençler yetiştirilecektir? diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise, Kayseri´nin hayırseverlerle özdeşleştiğine dikkat çekerek, ?Hayırseverlerimizin bu cömertliğinin en önemli sebebi inançlarına, geleneklerine ve bu topluma gönül bağı ile bağlı olmalarıdır. Maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen ve bu okulun arsasını eğitime bağışlayan hayırseverimiz rahmetli Hacı Ömer Tepecik´in hayırlarını Allah kabul etsin. Bu davranışın birçok hayırseverlere örnek teşkil etmesini temenni ediyorum? şeklinde konuştu.
Kürsüye çıkarak Hacı Ömer Tepecik´in özgeçmişini okuyan Hacı Ömer Tepecik´in kızı Mükerrem Küçükaslan da, ?Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz´ düsturuyla çalışan babam, hem yaşadı hem yaşattı. Bu okulun temelinde alın teri ve emeğin onuru ve gururu var? dedi.
Hacı Ömer Tepecik´in eşi Ayten Tepecik ise "Hem mutluyum hem de hüzünlüyüm. Allah yavrularımıza uzun ömür versin, hayırla okusunlar? diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Hacı Ömer Tepecik´in eşi Ayten Tepecik´ e plaket takdim etti. Kısa bir teşekkür konuşması yapan Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ?Birinci önceliğimiz çocuklarımızın eğitimleridir. Okulumuz hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? ifadesini kullandı.
Kurdele kesiminin ardından protokol ve davetliler okulu gezerek bazı sınıfları ziyaret edip öğrencilerle sohbet etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı