KOCASİNAN`DA GÜL GİBİ MECLİS

KOCASİNAN`DA GÜL GİBİ MECLİS

Meclis Üyelerinin Berat Kandili`ni kutlaması

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar`ın meclis üyelerinin Berat Kandili`ni kutlaması, gül hediye etmesi; Kayseri, Türkiye ve bütün İslam Alemi için güzel dileklerde bulunması Meclis`te sıcak ve samimi bir atmosfer oluşturdu.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, meclis toplantısının açılışında "Berat Kandilimizin hayırlı mübarek olmasını diliyorum. Rabbim bugün rahmet sağınağından istifade edebilen, bağışlanmanın sonsuz olduğu böyle bir günde bizim de nasiplenebileceğimiz, her birimiz, ülkemiz ve ümmet ?i Muhammed adına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 20. maddesine istinaden Başkan Ahmet Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde Meclis Salonu`nda toplanarak, 19 asil 2 ek gündem maddesini görüşerek karara bağladı.
Başkan Çolakbayrakdar her meclis toplantısında geçen ay içinde yaptıkları icraatları anlatma geleneğine devam etti. Hızla devam eden mahalle evlerinden ikisini Ramazan ayı içinde hizmete sunacaklarını müjdeleyen Başkan Çolakbayrakdar," Geçen dönemde ihalelerini yapmış olduğumuz Mahalle Evleri`yle ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Orta Yolu da iki etap halinde planlamış, birinci kısmı üç farklı firmaya ihale etmiştik, bu üç farklı grup işlerine devam ediyor. Ciddi yağışlar nedeniyle planladığımız süreden bir miktar geride kaldık. Ancak ikinci etap planlamalarımızın ihale çalışmalarını başlattık. Yakın zamanda ikinci etapla ilgili ihalemiz tamamlanacak, inşallah ikinci etap çalışmalarımızı hızlandırıp kaybettiğimiz zamanı telafi edeceğiz. Böylece Orta Yol`la ilgili planladığımız çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamlayarak nihayetlendirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Gül Park`ta sona yaklaşıldığını, Gül Park?ın betonarme inşa çalışmalarında sona geldiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar,"Çok az bir işimiz kaldı. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün peyzaj çalışmaları devam ediyor. Nasip olursa önümüzdeki günlerde sizlerle birlikte Gül Parkı şehrimizin hizmetine sunacağız. Çok önem verdiğimiz büyük projelerimizden Kadın Gelişim Merkezi?nin geçtiğimiz günlerde temelini attık. Yakut Mahallesi`nde hızlıca yükselecek ve önümüzdeki dönemde hem bölgemiz hem de şehrimiz için büyük fonksiyonlar yüklenecek. Kadınlarımızın her türlü sosyal ihtiyacını karşılayacak, iyi bir tesis olacağını düşünüyorum. Yüzme havuzundan fitnes merkezine, kütüphaneden dersliklerine, kuaförden diyetisyene kadar birçok hizmetin verilebileceği bir mekan haline gelecek. İnşallah burada çok güzel faaliyetler yürütülecek" şeklinde bilgiler verdi.
Bu yıl ciddi oranda domates fidesi dağıttıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar şöyle devam etti," İlk gün belediyemizin önünde 2 bin 700 vatandaşımıza 121 bin 500 domates fidesi dağıttık. Dağıtmış olduğumuz tohumlar yerli, kendiliğinden devam edebilen tohumlar. Bu yıl da 450 bin fide dağıtımını gerçekleştirdik. Vatandaşımızın rağbet gösterdiği bu çalışmamıza gelecek yıllarda da devam edeceğiz. Bir diğer faaliyetimiz İkram Çeşmesi oldu. Çorba ile başladık, Ramazan boyunca da şerbet ve limonata gibi soğuk ikramımız olacak. Ayrıca mobil ikram çeşmemizi de bölgemizin farklı yerlerinde ihtiyaç duyulan yerlere yönlendirerek ikramlarımıza devam edeceğiz."
Başkan Çolakbayrakdar konuşmasını şu şekilde noktaladı," Kocasinan Belediyesi olarak geri dönüşüm atıklarını toplayarak ekonomimize geri kazandırılmasıyla ilgili yeni bir çalışma başlattık. Evlerdeki geri dönüşüm atıklarını ayrıştırarak farklı noktalarda farklı poşetlerde hemşerilerimizden talep edeceğiz. Oluşturacağımız geri dönüşüm tesisimizde bu geri dönüşüm materyallerini ayrıştırarak atıkları ülke ekonomisine kazandıracağız."
Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerinin görüşmesine geçen Başkan Çolakbayrakdar,"116 mahalle muhtarımıza dizüstü bilgisayar ve lazer yazıcı için ihaleye çıkıyoruz. İnsanımızın doğumundan ölümüne kadar yanında olmaya devam edeceğiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız için cenaze çadırı gönderiyoruz. Dünyaya yeni gelen bebekler için de `Yeni Doğan Bebek Seti` vereceğiz" diyerek meclisi kapattı.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da