KOCASİNAN´IN

KOCASİNAN´IN

YAMULA PATLICAN FESTİVALİ TAMAMLANDI ...

Kocasinan Belediyesi´nin Yemliha Mahallesi´nde düzenlediği ?Yamula Patlıcan Festivali ile Yemliha Kadın ve Gençlik Merkezi İnşaatı Tanıtım Programı´  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin de katıldığı ikinci gün etkinlikleriyle sonra erdi. Etkinlikte bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yöresel ürünleri markalaştırmanın yanı sıra Yemliha´yı su sporlarının rahatlıkla yapılabileceği bir cazibe merkezi haline getireceklerini vurguladı.

Yemliha Mahallesi´nde düzenlenen etkinliğe, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Hülya Nergis, AK Parti Kayseri eski Milletvekili Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kamu kurum ve kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Müdürleri, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, davetliler ve hafta sonunu Yemliha Mahallesi´nde geçirmek isteyen binlerce vatandaş katıldı.

Tören öncesi etkinlik alanını inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 7´den 70´e her kesimden vatandaşla sohbet edip hal hatır soran Başkan Çolakbayrakdar, fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da geri çevirmedi.

            Coğrafi işaret belgesiyle tescillenen Yamula patlıcanının tanıtımı için düzenlenen festival, Kızılırmak nehrinin kenarında gerçekleştirildi. Mehteran dinletisiyle başlayan etkinlik, rafting ve jet ski gösterisiyle nefes kesti. Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, protokol konuşmalarıyla devam etti.

            Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yapılan yatırımlar sayesinde Yemliha´nın daha da güzelleştiğine dikkat çekerek, ?Mahallede neye ihtiyaç varsa hepsi yapılıyor. Belediye başkan arkadaşlarımız severek keyifle bir yandan mahalleye asfaltlar yaparken diğer yandan ise sizler için sosyal tesisler yapıyor. Bugün burada patlıcan adına yapılan anlamlı ve güzel bir festival var. Yamula patlıcanı Türkiye´ye nam saldı. Sizin bu el emeği göz nurunuz olan Yamula patlıcanını daha iyi pazarlama imkanı sağlayacağız? diye konuştu.

Vali Süleyman Kamçı ise ?Kayseri´nin kendine özgü ve yöresel değerlerinden biri olan Yamula patlıcanı için düzenlenen festival, kültürümüz için önemlidir. Yöresel ürünümüz patlıcanı ülkemize ve tüm dünyaya tanıtarak marka değerini artırabiliriz ve ekonomik anlamda kar oranını yükseltebiliriz. Bu vesileyle festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da Yemliha´nın her geçen gün daha modern hale geldiğini vurguladı. Taner Yıldız, Kocasinan´a yapılan yatırımlardan dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ı tebrik ederek, teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise ?Merkezdeki en büyük kırsal mahalle olan Yemliha´da iki mutluluğu birden yaşıyoruz. Biri Yamula patlıcan festivali diğeri ise mahalle de yaşayan hemşehrilerimin sosyal hayatında farklılık getirecek olan tesisimizdir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun? dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise yerel değerlerine sahip çıkarak birer dünya markası yapmak için düzenli olarak festivaller düzenlediklerine dikkat çekerek, ?Festival ile bu bereketli topraklarda yaşayan vefalı, çalışkan, gönlü geniş Yemlihalı hemşehrilerimin, özellikle hanım kardeşlerimin yetiştirdikleri Yamula patlıcanı´nın ve patlıcandan üretilen reçelden, patlıcan kurusuna, turşuya varıncaya kadar el emeği göz nuru bir çok lezzetli ürünün tanıtımını hedefliyoruz. İstiyoruz ki bu şirin mahallemiz ve üretilen yöresel ürünler hem şehrimizde hem ülkemizde daha çok bilinsin ve daha çok tanınsın. Hanım kardeşlerimin tohumdan hasada oradanda ürüne ve satışa kadar soğuk-sıcak demeden süren mücadeleleri, alın terleri daha değerli olsun aile bütçelerine katkıları artsın diye uğraş veriyoruz? diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, belediye olarak kültürel mirası yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını vurgulayarak, ?Festivalde hemşehrilerim Kocasinan da yeni bir güzellik ile daha tanışma imkanı buldular. İki gündür yapılan etkinlikler ile Yemliha´da su sporlarının da yapılabileceği bir mekan olduğunu gördüler. Kızılırmak da rafting yapılabilecek bir tabiat güzelliği olduğunun Kayseri´de ve Türkiye´de bilinmesini, tanınmasını hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl Fetö´cü hainlerin yapmış oldukları darbe girişimi nedeni ile burada festival yapmamıştık. Hedeflerinde milletin birlik ve bütünlüğü vardı, ülkenin huzurunu bozmak vardı. Şükür Allah´a başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizin feraseti  ile hainler ve işbirlikçileri hedeflerine ulaşamadılar. İnşallah bundan sonra da ulaşamayacaklar. Bizlerde bin yıldır bizlere vatan olan bu topraklarda huzur içerisinde, barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.

?Yeni Kocasinan için mahallelerimizin çehresini değiştiriyoruz? diyen Başkan Çolakbayrakdar, yenileme çalışmalarını artırarak devam edeceklerini ifade ederek, ?Yakın gelecekte Kocasinan, her türlü cazibe alanları ile insanların burada yaşamak için can atacakları çekim merkezi olacak? diye sözlerini noktaladı.

Öte yandan festivalin ilk gününde zengin bir program hazırlayan Kocasinan Belediyesi, rafting ve jet ski gösterisinden çocuk oyunlarına,  folklor gösterisinden Türk Halk Müziği konserine kadar 7´den 70´e herkese hitap eden etkinlikler düzenledi. Festivale adını veren patlıcanlı yemek yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada ilk üç dereceyi girenlere altın ödülleri verildi.  Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinlik, Kayserililerin büyük beğenisini kazandı. Etkinlik boyunca vatandaşlara, Kocasinan Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"