KOCASİNAN´IN KÜÇÜK DOSTLAR AMBULANSI

KOCASİNAN´IN KÜÇÜK DOSTLAR AMBULANSI

BİN 252 CAN KURTARDI

Sokak hayvanları için ?Küçük Dostlar Ambulans´ aracını 10 ay önce hizmete sunan Kocasinan Belediyesi, şimdiye kadar hasta ve yaralı bin 252 hayvana müdahale etti. Küçük dostlara 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren Kocasinan Belediyesi, verdiği bu hizmetle vatandaşların takdirini kazandı. Eşrefi mahluk olan canlılara gösterdiği hassasiyetiyle dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ?Gerek Kocasinan Belediyesi, gerekse şehrimize aşık biri olarak bu şehrin doğasına, çevresine ve insanına hizmet etmeye devam ediyoruz? dedi.

Kayseri´de ilk olan Küçük Dostlar Ambulans hizmetinin Türkiye´ye örnek olduğunu hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, ?Hoşgörü diyarı Kayserimizde yaptığımız hizmetlerle tüm canlıların Kocasinan´da değerli olduğunu gösteriyoruz. Bu çerçevede hatırlayacağınız gibi geçen yıl hizmete sunduğumuz ?Küçük Dostlar Ambulans´ aracıyla ilçe genelinde yaralı veya hasta olan sokak hayvanlarını hijyenik ve güvenli bir şekilde kliniğe ulaştırıp, tedavi edilmesini sağlıyoruz. Şimdiye kadar vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine harekete geçen tam donanımlı Küçük Dostlar Ambulans hizmetimiz,  hasta ve yaralı bin 252 hayvanın canını kurtardı. Şimdiden duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

Kocasinan sakinlerinden gelen ihbarlar doğrultusunda haftada 30´un üzerinde yaralı ve hasta hayvana anında müdahale eden Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ?Küçük Dostlar Ambulans´ aracıyla şimdiye kadar bin 252 yaralı veya hasta olan kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının tedavi edilmesini sağladı. Donanım bakımından Türkiye´deki diğer sokak hayvan araçlarından farklı olan Küçük Dostlar Ambulansı,  acil durumlarda olay yerinde müdahalede bulunuyor. 7 gün 24 saat hizmet veren ambulans, özellikle trafik kazası geçiren hayvanlara yaptığı kritik müdahalelerle dikkat çekiyor. Tam donanımlı Ambulansın içerisinde; kedi ve kuş kafesi, yandan açılabilen köpek taşıma kafesi, ilk yardım seti ve solunum cihazı gibi donanımlar yer alıyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"