KOMANDO TUGAYI ASKERLERİ

KOMANDO TUGAYI ASKERLERİ

5 AYDA 710 PKK´LIYI ETKİSİZ HALE GETİRDİ?

Çarşı iznine çıkarken bombalı saldırının hedefi olan Kayseri 1. Komando Tugayı´nın son 5 ay içerisinde 710 PKK´lı teröristi etkisiz hale getirdiği ortaya çıktı. Bu rakamlarda gösteriyor ki Komando Tugayı´nın hedef seçilmesi tesadüfü değil?
General Vecihi Akın Kışlası´ndan çarşı iznine giden askerlerinin hedef alındığı saldırının yapıldığı Kayseri 1. Komando Tugayı başta Hakkari bölgesinde olmak üzere son 1 yıldır doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde terörle mücadelede aktif rol üsteleniyorlardı.
PKK´lıların korkulu rüyası olan hain saldırıda hedef alınan Komandoların Tugayı son 5 ay içerisinde Hakkari bölgesinde aralarında üst düzey sorumlularında bulunduğu 710 PKK´lı teröristti etkisiz hale getirmiş, arazide tespit ettiği PKK Örgütüne ait 50 sığınak´ı imha ederek çok sayıda silah, mühimmat ve yaşamsal malzemeleri ele geçirerek örgüte ağır darbe vurdular.
Türk Silahlı Kuvvetleri´nde 2 altın madalya sahip olan Kayseri 1´inci Komando Tugayı´ndaki askerler, Kıbrıs´a paraşütle inerek, Türkiye´nin ilk ve tek hava indirme harekatını gerçekleştiren birlik olmalarının yanında PKK´nın korkulu rüyası mavi bereliler. Güneydoğu´da terörle mücadele operasyonları için ABD´de eğitim gören subaylar tarafından eğitilen 7000 komando, 222 günlük sınır ötesi operasyonu sonucunda tek bir şehit bile vermeden geri dönmüştür.
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 2 Altın Madalyaya sahip olan Kayseri 1. Komando Tugayı, aynı zamanda Türkiye tarihinde de ilk ve tek hava indirme harekatını gerçekleştiren birliktir.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti