KOMANDO TUGAYI GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

KOMANDO  TUGAYI GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Kayseri 1. Komando Tugayı Zincidere’ de konuşlu ‘General Vecihi Akın Kışlası’nda tertiplenen görsel brifingle 500 bin adımda bir damla su geçirmeyen yerli üretim yeni botlar kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtımın ardından gerçekleştirilen

Zincidere’ de konuşlu ‘General Vecihi Akın Kışlası’nda  tertiplenen  görsel brifing’de  konuşan  Kayseri 1`inci Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Türk askerleri için üretilen ve teslim edilen yeni nesil ve yerli üretim botlar hakkında bilgi vererek, "Yeni nesil botlar, firma verilerine göre 500 bin adımda 1 damla su geçirmedi" değerlendirmesinde bulundu…

Tuğgeneral Aydın sözlerinin devamında "Özel olarak tasarlanan botların rengi Türkiye`nin bitki örtüsüne ve kamuflaj rengine göre belirlenmiş ve mevcut üniforma deseni ile uyumlandırılmıştır. Sıcak ve soğuk iklim koşullarına uyum sağlayan teknoloji sayesinde bot 4 mevsim kullanılabilecektir. Nefes alabilir ve su geçirmez ‘Gore-tex’ teknolojisine sahip olan yeni botlar, firma verilerine göre suyun içinde 500 bin adım testinden 1 damla su geçirmeden çıkmıştır. Aynı zamanda ter ve havayı dışarı vererek ayağın kuru kalmasını sağlamaktadır. Yeni botlar taban teknolojisi sayesinde kaymaz özelliğine sahiptir. Yeni botların dış tabanında kullanılan kauçuk otomobil lastiklerinde kullanılan malzeme ile aynıdır. Yeni botların topuk kısmı, bilek burkulmalarını önleyici özel malzeme ile güçlendirilmiştir. Botların iç kalıbı Türk insanının ayak formuna uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Eski botlara göre 300 gram hafifleyen yeni botlar personele hız kazandırmaktadır. Çift yoğunluklu tabana teknolojisi sayesinde personelin hareket kabiliyeti desteklenmektedir" ifadesini  kullandı.                                

Üsteğmen Doktor Gürdal Yılmaz’da değerlendirmesinde  "Sizlerin de gördüğü üzere komandolarımız verilen görevi azimlilik ve kararlılıkla yerine getirme gayretindedir. Ancak görevlerini yerine getirirken sırtlarında taşıdıkları onlarca kilo ağırlıkla, arazi şartlarıyla ve hava koşulları ile mücadele ediyorlar. Mücadele esnasında kullandıkları kıyafetleri teçhizatları, kişisel malzemeleri ayrıca sağlıklarını da koruyucu nitelikte olmalıdır. Bu kapsamda silahlı kuvvetleri ve 1. Tugay Komutanlığı olarak tıbbın ve teknolojinin gerekliliğini yakından takip ediyoruz ve bununla ilgili çeşitli çalışmalar düzenliyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesi olan yeni tip botlar yakın zamanda personelimizin hizmetine sunulmuştur. Botlarımızın özellikleri olarak sunduğumuz gelişmeler şunlardır; botlarımızın tabanı saha sert olarak dizayn edilmiş ve arazi şartlarına daha kuvvetli motive olması sağlanmıştır. Ayrıca hava geçirme özelliği sayesinde ayakta çeşitli mantar ve deri hastalıklarına yönelik önlem alınmıştır" diye konuştu.                                                                             

Tanıtım etkinliğinin ardından  Kayseri 1`inci Komando Tugay Komutanlığı`nın  dosta güven , düşmana korku salan  uzman komandoları  gerçek mermi kullanarak gerçekleştirdikleri  tatbikatla  nefesleri kestiler.                                                                

 

Öte yandan  etkinlik kapsamında  komandoların kullandıkları silahlar konusunda da medya mensuplarına  bilgi  veren  Tuğgeneral Aydın’ın  konukları ile  yakından ilgilenmesi gözlerden kaçmadı.

Kayseri 1`inci Komando Tugay Komutanlığı eğitim alanında komandoların gerçek mermi kullanarak sızma parkurundan gerçek mermi ve patlayıcıların kullanılarak gerçekleştirilen  tatbikat  medya mensuplarının  takdirini kazanırken gerçek mermilerin altından sürünerek  düşman siperlerine gelip,  burada atış pozisyonları  alan komandolar, temsili olarak düşman mevzilerini ele geçirdiler… Bu arada komandolar, çok namlulu roket atar ve dağ topu da arazide mevzilendirilip düşman hedeflerini başarılı bir şekilde imha etti. Ardından komandoların 200 metreden 10 cm yarıçapındaki hedefleri vurdu. Mayın tarama ekibi ve teröristlerin pusuları da gözü kara Türk Askerleri tarından bertaraf edildi.



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret