KONAÇ´TAN DTK´YA SERT TEPKİ !

KONAÇ´TAN DTK´YA SERT TEPKİ !

?BU ÜLKEYİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ?

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Demokratik Toplum Kongresi´nin özerklik isteyen bildirgesine tepki göstererek, "Bu topraklarda Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Boşnak, et ve tırnak gibidir. Bu ülkeyi size böldürmeyeceğiz? ifadesini kullandı?
Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Demokratik Toplum Kongresi´nin özerklik isteyen bildirgesine tepki göstererek, "Bu topraklarda Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Boşnak, et ve tırnak gibidir. Bin yıllık kardeşlik ve akrabalık bağları ile sımsıkı birbirine kenetlenmiştir. Batının ve bu toprakların bölünme hesaplarının uşaklığını yapan bir avuç teröriste, bu ülkeyi böldürtmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz" değerlendirmesinde bulundu?
Baro Başkanı Konaç sözlerinin devamında 1 Kasım seçimlerinden sonra bölgede yaşananlara üzüntü ve endişe ile şahitlik ettiklerini vurgulayıp terör olayları nedeniyle göç etmek zorunda kalan evlerine hapsolan bölge halkı için kaygılandıklarının altını çizdi? Konaç şöyle konuştu "Bağımsız Kürdistan hayallerine kapılmış bir terör örgütü ve onun siyasi ayağı olan HDP, ülkemiz üzerindeki tüm tehlikeleri görmezden gelmektedir. Hayaller peşinde koşarak sadece, Doğu ve Güneydoğu´muzu yangın yerine çeviren terör örgütüne siyasi omuz vermekle kalmamış, artık hiç çekinmeden ülkenin bölünmesi için özerkliği dillendirir hale gelmiştir. Bin kez söyledik, bir kez daha söylemek vatanımıza ve birliğimize karşı görevimizdir. Bu topraklarda Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Boşnak, et ve tırnak gibidir. Bin yıllık kardeşlik ve akrabalık bağları ile sımsıkı birbirine kenetlenmiştir. Batının ve bu toprakların bölünme hesaplarının uşaklığını yapan bir avuç teröriste, bu ülkeyi böldürtmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Nasıl ki bin yıldır tek taşına göz diken düşmana bir çakıl taşı vermemişsek, nasıl ki Kurtuluş Savaşı´nda ve Çanakkale´de yedi düvele karşı canı pahasına imanını, bayrağını, toprağını çiğnetmemişsek, bugün aynı ruhla bir avuç teröriste de; Türk´ü, Kürt´ü, Laz´ı, Çerkez´i hep birlikte fırsat vermeyeceğiz?



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor